En underholdende guide til, hvordan du kan holde humøret højt i din egen gruppe og hos de andre randonne skiløbere omkring dig. Her får du 13 trin til god opførsel i skintracket.

Er du ikke helt med på, hvad skintrack eller randonne skiløb er, kan du læse denne fulde artikel, om hvad det lige præcist er, og hvordan du kommer igang. Læs artiklen Hvad er ski randonnee – en guide til randonnee skiløb ved at følge linket

Vi har ikke selv fundet på indholdet i denne artikel, men løst oversat guiden fra Powder.com (se original artiklen ved at følge linket)

backpacks_jimmygoodman_sierra

13 trin til god offpiste etikette

 1. Først; tag hjernen og omtanken med. Gode beslutninger er meget vigtigere end noget gear.
 2. Lavinebipperen bliver tændt når du tager den på og slukket når du tager den af. Sørg for også at have have pakket din skovl og sonde. Lavine airbags er gode, men skal ikke være nogen undskyldning for at tage ekstra risici.

Køb alt indenfor lavineudstyr hos Blacksnow

 1. Kend lavinerapporten. Alle skiområder eller delstater i alperne og skandinavien laver daglige opdateringer på lavinesituationen. Du bør læse den hver dag. Det er også en god kilde til at forbedre din viden om laviner. Find lavinerapporten for alle skiområder her.
 2. Parkér din bil ordentligt ved indgangen til skintracket og sørg for at der er plads til andre (Måske mest til amerikanere eller skitouring i nordnorge og -sverige)
 3. Hold din hund i snor på parkeringspladsen og saml dens hundelort op (Førstnævnte meget til amerikanere, andet punkt er en universel regel. Det skal man altid gøre!)
 4. Hvis du er langsom til skinne eller bootpacke skal du trække over så andre kan komme forbi. Hvis du er hurtig, skal du ikke være en idiot omkring det.
 5. Lav ikke et bootpack onveni skintracket og sæt ikke et skintrack oveni i et bootpack. Det er simpelt.

Find de bedste skitouring bindinger her

 1. Kommunikér med andre skiere. Vær venlig. Lad være med at være egoistisk og konkurrenceminded. Spørg hvor andre har tænkt sig at køre og være fleksibel med dine planer, hvis i havde det samme planlagt.
 2. Giv lyd fra dig, hvis du er ukomfortabel og respektér dem, som er tvivl (VIGTIGT!).
 3. Drop ikke ind med folk under dig
 4. Kør ikke henover veje i perioder med forhøjet lavinefare. Folk er bare på vej til og fra arbejde. (Også meget til amerikanerne)
 5. Lav en debriefing ved afslutning (det kan passende være over en øl). Hvad gik godt? Hvor blev der taget gode beslutninger? Blev der taget for store risici? Etc.
 6. If you don’t know, don’t go

Nu til det vigtigste: Sørg for at komme ud i offpisten og nyd skiløbet. Selv i dårlig sne er det underholdende. Og i god sne er det helt fantastisk.