DANSK SNOWBOARD OG FREESKIING SKRIVER VERDENSHISTORIE.

– Verdens første officielle dobbelte World Cup for ski + snowboard og den første OL-kvalifikation, nogensinde. 

Artikel af: Frederik Rømer Larsen

Det var i går d. 29 august at Michael Fugmann kunne præsentere Copenhagen Winter Games for den danske presse. Blacksnow var naturligvis til stede under pressemødet.

Til at præsentere Copenhagen Winter Games var Michael Fugmann, Peter Falktoft, Gustav Muus, Købehavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) og Lars Gaardhøj fra Region Hovedstaden.

D. 3-4 november bliver B&W hallerne på Refshaleøen omdannet til den største snowboard og freeskiing arena Danmark nogensinde har set. Det sker når 120 af verdens allerbedste atleter skal konkurrere om, hvem der skal deltage i vinter OL i PyeongChang 2018, Korea.

Michael Fugmann, som også har skabt det legendariske Frostgun Invitational, har i samarbejde med Wonderful Copenhagen, FIS, DR, Refshaleøen, Det Kongelige Teater, Region Hovedstaden og Københavns Kommune formået at stable Copenhagen Winter Games på benene på bare 11 måneder.
Da datoen for konkurrencen kun er 2-3 måneder før vinterlegene i Korea, kommer alle øjne til at være rettet imod København.

Det bliver to dage fyldt med action og de vildeste tricks når der skal konkurreres i Big-Air disciplinen. En dag dedikeret til ski og en dag til snowboard. Eventet bliver sendt live i hele verdenen og foran 35.000 vilde fans når verdens bedste actionsport atleter konkurrerer i verdens første officielle World Cup og OL-kvalifikation. Der er både vigtige FIS point og en præmiepulje på 100.000 USD (625.000 DKK) på spil. Da kun 3-4 fra hvert land kan deltage i OL, bliver der med sikkerhed kamp til stregen.

Feltet består af i alt 120 atleter, 40 herre skiere, 40 herre snowboardere og henholdsvis 20 kvinde skiere og 20 kvinde snowboardere. Feltet kommer til være blandet atleter fra FIS’ top 40 rangliste over de bedste i verden, samt nogle få invitationer.
Navne som Marcus Kleveland, Øystein Bråten, Ståle Sandbech og vores egne Rasmus DJ og Thomas Trads vil være at se på rampen.

Da det er Big-Air der konkurreres i bliver det 50-meter høje Big-Air stillads hop klemt ind i den ellers enorme B&W hal. Det er et monster af et hop bestående af 200.000 forskellige dele som dækkes med sne lavet af 100.000 liter vand, hentet lokalt fra Refshaleøen. Schneestern, som tidligere har stået for X-Games mm., står for sneen. Så det bliver et verdensklasse hop.
Den enorme kicker giver anledning til nogle af de vildeste tricks. Så du kan godt forberede dig på at se deltagerne give den maks gas.

Interessen for freestyle ski- og snowboard er vokset over de seneste år. Under det seneste X-Games fra Hafjell i Norge som blev sendt live på DR3, fulgte op mod 700.000 seere med landet over. DR3 kommer selvfølgelig også til at dække Copenhagen Winter Games.

Der er satset stort på musikken og oplevelserne for at give konkurrencen en festivals steming, da man fra CWG’s side ikke ønskede et amerikaniseret koncept som X-Games, men derimod et unikt setup med den danske kultur i fokus.
Da musik, snowboard og freestyle skiing kulturen unægteligt hænger sammen, vil der være både international og nationale kunstnere. Derfor er det ikke kun for actionsport entusiasterne.
Hvilke navne der kommer blev der ikke lukket op for til pressemødet. Men det er sikkert at sige, når det er de største atleter i verden, så skal det musikalske selvfølgelig også holde niveau.

Festivals temaet er gennemgående for Copenhagen Winter Games. Det er ikke kun for de hardcore ski-entusiaster. Det er arrangeret som en 2-dages festival med sport, koncerter, after-ski, prøveområde for børn og voksne, konkurrencer og meget andet.

“Vi er et land fyldt med ski-entusiaster, men da vi ikke selv har bjerge, må vi normalt rejse til Norge, Sverige eller Alperne for at dyrke vores hobby. Copenhagen Winter Games er et forsøg på at give lidt af glæden ved skiløbet videre og forhåbentlig inspirere en masse unge mennesker til at gøre noget seriøst ved sporten.” Slutter Michael Fugmann af.

Blacksnow vil selvfølgelig være til stede både før og under festivallen, med updates, tilbud og lækre konkurrencer.

Så vi kan med sikkerhed garantere sne i november!

Billetter kan allerede købes her hos TicketMaster

http://www.ticketmaster.dk/artist/copenhagen-winter-games-2017-billetter/986559