For efterhånden at par år siden var jeg, Martin, på tur med Morten Agersnap og Klaus Elmer i Japan for at tage på rundtur og skyde film. Af forskellige årsager er der aldrig kommet noget video ud af det. Indtil nu! Agersnap fik alt råmaterialet og har redigeret 3 destinationsfilm sammen, som kombinerer skiløb, kultur og fortælling.

Køb dit lavineudstyr hos Blacksnow

Vil du gerne lære mere om at stå på ski i Japan, så er det nu du skal kigge med.

Myogo Kogen

Et af de mere kendte og “mere besøgte” steder. Det ligger klods op af en vulkan og består egentlig af flere små områder, som alle kan nås med korte køreture fra et byen. Skovskiløbet er exceptionelt og med vulkanen i baghaven er det også muligt at gå skitouring når vejret er godt.

Tenjin

Et lille, men ekstremt specielt skiområde. Det består af tre lifter, som egentlig ret ofte er lukket pga. snefald. Det sker af to årsager.

  1. Der falder rigtigt meget sne
  2. Terrænet er virkeligt stejlt

Henover skiområdet ligger nogle berømte japanske bjergtoppe, som jeg ikke kan stave til, men som giver mulighed for alaskalignende linier fra toppen. Men bare rolig inde blandt træerne er der også masser af linier og masser af mulighed for at få sne i hovedet.

Kagura

Sandsynligvis det mindste område vi besøgte på vores skitur, men nok også det hyggeligste. Vi kunne bo på bjerget og det lille intime område med rullende terræn var perfekt til at lære at køre offpiste. Nemt terræn, let sne og ikke mindst kort rejsetid fra Tokyo. Lander du om morgenen kan du praktisk talt være på ski om eftermiddagen.