Video hyldest til JP Auclair og Andreas Fransson

Bjarne Salén video tribute til JP Auclair og Andreas Fransson er noget af det smukkeste jeg længe har set. En passende hyldest til de to legender, som udover at give et portræt og viser ind til nu hemmeligholdte videoklip fra deres fælles projekt; Apogee.

Andreas og JP

På hver sin måde har Andreas Fransson og JP Auclair sat sine dybe spor i freeskiingens i historie. Sidstnævnte har gennem sit lange engagement til sporten, fra dens spæde fødsel til dens nuværende masse appel, været en medvirkende faktor til at sporten er, hvor den er i dag. Fransson viste verden, hvor stejlt det er muligt at køre, hvis man har evnerne, lysten og motivationen. Han var en konstant inspiration til eventyr.

apogee-landscape

Foto: Endless Flow Films

Deres sidste eventyr

For et år siden, den 29. september, døde begge to mens de var ved at klatre op i en colouir på grænsen mellem Argentina og Chile. I et af verdens mest afsidesliggende områder, blev de skubbet i døden af en lavine. De var ude på et projekt, de kaldte Apogee, hvor de ville inspirere folk over hele verden til at tage ud i naturen og på eventyr. Inden turen til Sydamerika, havde de været i Nordnorge omkring Narvik, for at køre smukke linier.

Apogee – Memorial film for Andreas Fransson and JP Auclair

[video_lightbox_vimeo5 video_id=140003267 width=1000 height=700 anchor=http://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2015/09/apogee-film.jpg]