10 ting enhver skier må gøre inden de dør

Tage første lift på en pudderdag: Være i den absolut første lift på en pudderdag er den hellige gral for alle pudder skiere. Få det meste ud af det, drop den største klippe og køre de dybeste sving.

Stå på ski i Japan: Japan er det sted på jorden, hvor det sner allermest. På den nordlige ø Hokkaido falder der gennemsnitligt mere end 14 meter super let let pudder hver eneste vinter. Når du er færdig med at stå på ski er det tid til varme kilder, lækker mad og en unik kultur, som gør hele oplevelsen til one-of-a-kind.

Ski japan

Ordne dine egne ski: At fixe dine egne ski er slet ikke så svært og når du først har læst det, så er det faktisk en fornøjelse. Det første du bør gøre er at gå til din lokale skibutik og spørge den lokale medarbejder, hvilket værktøj du har brug for til en simpel tuning af dine ski. Efterfølgende skal du se nogle videoer om, hvordan du bedst muligt tuner dine ski. (Se eksempelvis videoen lige herunder). At ordne eller tune dine egne ski, vil ikke bare hjælpe dig med at komme foran dine venner. Det vil også gøre dig opmærksom på, hvordan dit gear klarer sig.

[video_lightbox_youtube video_id=Wi4N4duxwgk width=1000 height=563 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2014/09/Dougs-Coombs-og-tuning-af-ski.jpg]

Heli-skiing: Der er ikke noget som spændingen ved heli-skiing. En helikopter giver dig adgang til terræn som ellers ville tage timer eller dage at komme hen til. Vi ved det ikke er billigt, men du bliver nødt til at prøve det.

Tage et lavinekursus: Du behøver ikke være den mest sindssyge offpiste entusiast for at få noget ud af et basic lavinekursus. Laviner kan også ramme lige ved siden af pisten. Det er lidt svært at finde nogle i Europa, men på den anden side af atlanten har de AIARE Avalanche Level 1, som kan hjælpe dig til at tage de rette beslutninger i offpisten.

Sommerski på den sydlige halvkugle: Det er blevet sagt at du ikke er en rigtig skibums før du har opgivet en sommer for at tage på ski. Dine muligheder inkluderer Sydamerika (Chile og Argentina) eller Oceanien (Australien og New Zealand). Begge muligheder er gode, men vinen, kvinderne og de sydamerikanske toppe skulle være det bedste om sommeren.

Crash så hårdt at du ender på hospitalet: Som Thomas Uhrskov ville have sagt det: “Hvis ikke du falder, så prøver du ikke”. Som skier skylder du dig selv at tage mindst et crash, som sender dig direkte på hospitalet. Men lad nu vær med at dø.

Rekonstrueret korsbånd

Stå på ski i Nordamerika: Selvom Europa er fødestedet for skiløb som vi kender det, så skylder du dig selv at tage på ski på den anden side af atlanten. Enten for at prøve de store og velshapede parker, det snerige PNW og BC eller champagnepudder i Rocky Mountains.

Se følgende skifilm: Blizzard of Ahhhs, There’s something about McConkey, Hot Dog… The Movie, Aspen Extreme og G.N.A.R

Stå nøgen på ski: Der er ikke helt noget som følelsen af at stå på ski nøgen hele vejen ned af bjerget. (Og det er ikke løgn)

Kilde (og stærkt inspireret af): 10 things every skier must do before they die