Japan

Japan er med sit enorme snefald, som gennemsnitligt ligger på omkring 15 m pr. sæson. Dette er endda i løbet af en kort sæson, som strækker sig fra december til sidst i marts. Det store snefald betyder at det stort set sner uafbrudt i de japanske skiområder. Især Niseko er et populært og vidtstrækkende skiområde, som byder på masser af dybt powder skiløb. Alle videoer fra skiløb i Japan er præget af store smil og masser af face shots. Kunne du også tænke dig at opleve det, kan du f.eks. tage med på Din Pow Camp som fra slutningen af januar til begyndelsen af februar kan tage dig med til bundløs pudder i Japan.

Du kan læse mere om Din Pow Camp her.

Video fra Din Pow Camp

Alaska

Alaska er legendarisk for sine stejle faces, som er helt unikt. Kystsneen som falder i Alaska bliver siddende på selv de stejleste sider. Alaske byder derfor på fantastisk powder i vanvittigt terræn, som ikke findes andre steder i verden. De store toppe og høje konsekvenser, gør Alaska til et centrum for freeride på højeste niveau. De bedste skiere og snowboardere tager hver sæson til Alaska for presse deres evner til det yderste. Skal du til Alaska, skal du uden tvivl ligge rigtigt mange penge til side og medbringe god tålmodighed. Der er masser af vejrdage og Heliskiing er en dyr fornøjelse.

Du kan opleve Alaska sammen med f.eks. Alaska Heliskiing.

Video fra Alaska

Lofoten

Lofoten er en øgruppe i det nordlige atlanterhav, hvor bjergene stikker direkte op fra havet. Det giver helt specielt skiløb og vejrforhold. Skiløbet foregår fra høje toppe direkte ned til havkanten. Smukkere omgivelser for skiløb finder man ikke andre steder i verden. Lofoten er ikke ligefrem et skiområde, al skiløb foregår for egen kraft. En stor del af oplevelsen er den smukke natur kombineret med store linier. Her er rigtigt gode muligheder for randonne ture i Lofotens bjerge.

Læs mere om skiløb på Lofoten HER.

Video fra Lofoten

Chamonix

Chamonix ved foden af Mont Blanc Massif er fødestedet for extreme skiing. Den legendariske Aguille du Midi lift er stadig måske verdens bedste lift, hvis ikke den bedste så i hvert fald den meste ekstreme. Liften tager dig 2800 meter højere op i løbet af 20 min og åbner for noget af det vildeste terræn i verden. Her er tonsvis af smalle coulouirs, stejle bjergsider og masser af linier med store konsekvenser. Chamonix er stedet du skal køre, hvis dit skiløb og nerver skal presses til ekstremerne.

Tag på guidede offpiste ture i Chamonix med Norreslet Mountaineering

Video fra Chamonix

Las Lenas

Det mest kendte og mest hypede skiområde på den sydlige halvkugle. Især den legendariske Martre lift, giver noget af det bedste og mest udfordrende skiløb i verden, som kan nås fra en lift. Man siger ofte at Martre er som heliskiing fra en lift. Las Lenas har ikke mange muligheder, hvis vejret er dårligt og Martre liften bliver ofte holdt i ro. Men når liften først åbner, så er der mulighederne endeløse og ekstreme. Der findes også mange andre gode skiområder på det sydamerikanske kontinent, men Las Lenas byder på det bedste skiløb.

Video fra Las Lenas

Håber at denne liste har været med til inspirere dig til fremtidige store skioplevelser. De fleste af disse rejser kræver større forberedelser og flere penge, men oplevelserne er på samme tid og større. Hvis ikke helt i særklasse.