Den er drevet af holdets vilje til at undersøge og udforske steder, ingen nogensinde har set før, nye måder at køre gennem nye terræner samt nye måder at dokumentere det på.

degrees-north-svalbard-8

Nye stejle linier i Alaska

Fra havnen i Seward vil holdet sejle med den 43-fod lange båd The Viking på jagt efter progressivt terræn med stort potentiale for skiløb og snowboarding. Holdet har under deres forberedelser undersøgt mulige områder, som kun er tilgængelige med båd og via kysterne, med Google Earth og inspektionsflyvning.

degrees-north-svalbard-4

Video

[video_lightbox_youtube video_id=mOq0CfkevjY width=1000 height=730 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2015/03/degrees-north-svalbard.jpg]

De har med fuldt fokus på at få det maksimale ud af det unikke landskab i Alaska fokuseret deres søgning efter steder, hvor de kan freeride bjergtoppe med havet i baggrunden og stå på ski nedad rygge, der går hele vejen ned i havet. Udover at udforske halvøer og øer med båd i marts, vil holdet også vove sig ind i landet i april for at stå på ski i nyt og uberørt terræn.

Nye filmmetoder

For at dokumentere ekspeditionen med et nyt og innovativ perspektiv bruger holdet paragliders og langtrækkende droner til at optage i 4K-cinematografi. Xavier De Le Rue er begejstret for rejsen.

At køre på en 50° bjergryg oven over det mystiske hav i Alaska om morgenen for derefter at fange en bølge i det tre grader varme vand om eftermiddagen er virkelig forskellige grader af det nordlige.

degrees-north-svalbard-5