En Route Alpe

Sidste uge pakkede jeg min Douchebag til kanten og vendte næsen mod Frankrig og Alpe d’Huez skiområde. Rejsen gik fuldstændigt gnidningsfrit, med næsten pinligt præcise tog igennem Schweiz, lige indtil jeg ankom til Geneve lufthavn og skulle finde min transfer. Her fandt jeg ud af, at sidste bus fra Grenoble til Alpe d’Huez var gået når jeg kom frem. Gode råd var dyre indtil Helle forbarmede sig og hentede mig i Grenoble (Mange tak Helle!).

alpedhuez_10

Med Oure på tur

Jeg var inviteret til Alpe af Oure Højskole, for at komme over og snakke med deres højeskoleelever om freeride og dele noget stoke med dem. Selvom maden var lettere forsinket de to første dage, så røg jeg lynhurtigt tilbage til efterskoledagene, med fællesmåltider og aftenhygge på hotellet i Vaujany. Heldigvis behøvede jeg dog ikke at skjule at jeg drak øl denne gang.

alpedhuez_1

Vejret gjorde lidt modstand

Grundet bjergenes størrelse og områdets placering ligger der sig typisk et tykt skydække nede i dalen. Derfor så alle morgener grå og kedelige ud fra hotellet i Vaujany. De to første dage var det desværre også tilfældet oppe på bjerget, mens vi de to sidste dage fik fantastisk blå himmel og udsigt over de smukke bjerge omkring Alpe d’Huez. Med dalen dækket af et tykt skydække var udsigten helt ubeskriveligt smuk.

alpedhuez_4

På rundtur i området

Første dag var jeg så heldig at kunne glide ind i en guidet gruppe, som blev vist rundt af Thomas, en dansker der har arbejdet i skiskolen i Alpe d’Huez i mere end 20 år. Så selvom om sne- og vejrforholdene gjorde det så svært som muligt for os lykkedes det os at finde bløde sving overalt på bjerget. Både oppe på gletscheren og nede mellem træerne. Det var spændende at komme rundt i området, og selvom store dele af området er lidt for fladt til min svag, så findes der masser af spændende korte og stejle linier.

alpedhuez_8

Klassiske linier

Da vejret klarede op var det tid til lidt større features og klassiske linier. Sammen med de talentfulde freeridere Kasper Kirketerp og Mads Vinther, kørte jeg fremragende puddersving på Oz-hanget, inden vi tog højere op i terrænnet for at køre en af de mere legendariske linier i området: Skorstenene eller rettere sagt Skiers Left skorsten kørte vi. En af de stejlere og mere interessante colouirs jeg nogensinde har kørt. Forholdene var glimrende, med lidt blød sne på toppen og fast sne nedenunder.

[video_lightbox_youtube video_id=FL8TQLmNj4o width=600 height=450 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2015/02/chimney-alpe.jpg]

Bonus: Skulle du være interesseret i at køre skorstenen kan du finde den i Trax Spots app’en.

Sådan kommer du til Alpe d’Huez

Det er simpelt, men ikke helt uden problemer at komme til Alpe d’Huez. Hvis ikke du kommer i egen bil eller i bus, så vil du typisk ankomme til Geneve lufthavn, hvortil du kan ofte kan finde billige billetter. Herfra skal du tage en offentlig bus til Grenoble, hvorfra der så går en anden bus op til Alpe d’Huez. Vær dog opmærksom på at, hvis du kommer mandag – onsdag, så kører sidste bus fra Grenoble allerde kl. 16.15. Det var jeg ikke opmærksom på.

Nice to know: Alpe d’Huez har i snit mere end 300 solskinsdage om året

alpedhuez_9

Skiområdet

Skiområdet tilbyder dig et antal højdemeter, som ikke findes i mange andre skiområder i Europa. Flere runs fra toppen af gletscheren og ned til bunden vil give dig omkring 2200 højdemeter. Hvis du rammer det i pudder, så får du dig en exceptionel oplevelse. Selve skiområdet går fra 1250 til 3330 meter og giver dig adgang til 250 km skiløb fordelt over 135 pister. For en freeskier som undertegnede var det fantastisk at praktisk talt ingen bevæger sig uden for de markerede pister og egentlig helst vil køre på signalet.

Læs mere om Alpe d’Huez på deres hjemmeside

 alpedhuez_5

alpedhuez_7

alpedhuez_6