Rossignol s7Rossignol S7 har en meget anderledes konstruktion, med en stor forende og en noget smallere bagende. Det betyder at skien opfører sig anderledes end nogen andre ski jeg har testet og anmeldt før. Det er på ingen måde dårligt. Rossignol S7 er klart en af de sjoveste ski, jeg nogensinde har kørt på.

Formen og rocker konstruktion giver skien mange muligheder for at lege i offpisten. Man skal dog være over skien hele tiden, det er meget nemt at køre skien fra bagenden. Så man skal hele tiden være opmærksom på at man kommer frem i støvlen, for det er meget svært at få den store forende fanget under sneen.

Rossignol s7 i fart og hardpack

Da jeg fik fat i Rossignol S7 skien, fik jeg at vide fra nogle andre at skien kunne blive ustabil ved høj fart og mest var en lege ski. Jeg synes dog at skien klarer sig forbavsende godt, selv i høj fart. Jeg var på ingen måde usikker på at give den fuld gas nedover bjerget. Skien vil dog gerne svinge, så man skal tage lidt flere sving end med en almindeligt konstrueret ski.

Også på hardpack overraskede skien mig positivt. Man kan ikke tonse igennem opkørt sne, da skien er forholdsvist blød. Men hvis man derimod hopper fra ujævnhed til ujævnhed, så får man sig en rigtigt godt tur ned på bjerget.

Offpiste st. anton rossignol s7

Foto: Henrik Johansson; Et af de få øjeblikke i denne sæson, hvor man har kunnet spotte skiene.

Opsummering af Rossignol s7 anmeldelsen

Rossignol S7 er en rigtigt fed ski, som jeg kun kan anbefale. Skien er klart bedst i powder, og helst meget af det. Så er man i tvivl om, hvorvidt man skal køre piste eller lidt offpiste, så skal man nok vælge en anden ski. Men vil man ud og køre en masse god offpiste, så er det en rigtigt god ski, som også sagtens kan tage dig det sidste stykke ned gennem piste og pukler ned til liften.

Til skiløb i powder bliver det ikke meget sjovere end med en Rossignol S7 og man kan virkeligt udnytte terrænet og sneen til at surfe og lege rundt i. Selvom det er en super ski, så kan S7’eren ikke holde til at køre ind i en isklump. Min er desværre allerede brækket, men jeg havde utallige gode puddersving på Rossignol S7 og vil meget gerne køre på skien igen.