• Hvor skal vi hen på ski?
  • Per Henrik Brask
  • Nyt Nordisk Forlag, 2012
  • 163 sider

Det er et omfattende projekt Per Henrik Brask har haft gang i. Bogen omfatter mere end 70 skiområder, fra Hedeland ved Roskilde til Verbier i Schweiz. “Hvor skal vi hen på ski” kommer rundt om omkring alle de kendte “skilande”, som Norge, Sverige, Frankrig, Italien, Østrig og Schweiz. Med enkelte afstikkere til eksempelvis Makedonien og Canada. Ikke alle skiområderne er ikke udførligt beskrevet, men han kommer rigtigt godt omkring langt de fleste. Udover det er der personlige beretninger fra helt almindelige danske skiturister.

Skibog - Hvor skal vi hen på ski?Bredt udvalg

Som nævnt, så kommer bogen rundt omkring mange kendte og, for mig, ukendte skiområder. Nogle er udførligt beskrevet, med præcise tips til, hvor du kan finde en god offpiste nedfart. Andre skiområder er blot hurtigt nævnt med lidt statistik.

Generelt er informationsniveauet ikke imponerende højt, langt størstedelen af informationerne ville du kunne finde med en lidt grundig googlesøgning. Bogen gør det dog nemt overskueligt at se styrker og svagheder ved skiområderne med vurderinger med 1-5 snefnug af flere relevante faktorer.

De personlige beretninger

Der er virkeligt mange personlige beretninger, både korte som lange. Flest af de sidstnævnte. I begyndelsen er det underholdende at læse de personlige historier, men som jeg kom igennem bogen, blev de mindre og mindre interessante. Nogle bliver deciderede langtrukne og manglen på relevant information skinner tydeligt igennem.

Det er en hyggelig idé, og nogle beretninger er interessante og giver et anderledes blik på skiområdet, men det fungerer bare ikke i praksis. Det bliver for ferieberetning i stedet for relevant info, og det er vildt ærgerligt.

Endelig vurdering

Har du ikke tid eller lyst til, selv at undersøge din næste rejsedestination er “Hvor skal vi hen på ski” en glimrende bog. Men søger du lidt dybere indsigt i skiområderne, går du forgæves. Langt størstedelen af overfladisk information, som google hurtigt ville give dig. Bogen vil kunne fungere som en glimrende inspirationsbog, med omtale af rigtigt mange skiområder. Herefter kunne internettet tages i brug og finde endnu mere information.

Bottomline er at det er mere en inspirationsbog end det er en informationsbog.