Armada Al Dente er skabt som freestyleski, og det var egentlig også hvad jeg forventede af den I starten. Efter at kørt den igennem en længere periode, ser jeg dog langt mere Armada Al Dente som en all mountain freestyle ski.

Armada al dente

Det fede og klassiske Armada design

Mål og montering

Jeg kører Armada Al Dente i 188 cm, skien er 98 mm under foden og jeg har den monteret ved factory recommended. Både tip og tail er ekstremt bløde, mens skien er stiv under foden. De bløde ender gør skien ekstremt legesyg og nemt at styre.

Blacksnow anmeldelse

Freestyler Alexander Tyron testede skien for Blacksnow.dk i sommers i L2A. Hvis ikke du tror på mig, kan du høre hvorfor også han var imponeret over Armada Al Dente.

Hvordan kører den?

Jeg har kørt på skien I parken, på pisten og I pudder. Det eneste sted, hvor skien ikke rigtigt performer er på stenhård is, men det gider man alligevel ikke køre på.

Parken

I parken føles skien på ingen made stor og klodset, selvom den er både bred og lang Ift. Almindelige park ski. Det er nemt at lave tricks, og har endnu til gode at fange en kant på en rail.

Pisten

På pisten gør den bløde ender, det nemt at få skien på kant og styr den igennem selv ekstremt opkørte pister. Med det bløde flex, har den ikke stærkeste kantgreb, men det gøres op med et lynhurtigt skift fra kant til kant.

Al Dente T-Hall invitational

Foto: Chris O’Connel / Armada Skis

Pudder

Den hovedsagelige grund til at jeg mener at skien bør betegnes mere som all mountain ski er at den kører virkeligt, og overraskende, godt I pudder. De bløde giver god opdrift og den stive camber under foden sikrer stabiliteten. Aldrig har jeg haft det så sjovt I pudder på en park ski, og det var dybt!

Al Dente i dyb Kaunertal pudder

Vanedannende

Armada Al Dente er en stærkt underholdende og vanedannende park ski, som du uden problemer også kan bruge på pisten og i pudder. Kør gerne på en længere længde. Det ser sejere ud og gør skien mere alsidig uden at du mister dens skarpe parkegenskaber.