Få din egen park

I dette indlæg kan du læse og lære alt omkring, hvordan du kan lave dit eget backyard setup. Jeg vil beskrive trin for trin, hvordan jeg har gjort med mit backyard setup i baghaven. Det jeg beskriver i denne artikel er blot en af mange muligheder. Du kan, hvis du har lyst tilføje noget eller ændre i “opskriften”, eller du kan følge den til punkt og prikke. Det skal være helt op til dig.

ski rail

Trin 1 – pladsen

Det første du skal gøre, inden du skal bygge din rail er, at du finder et areal, der er stort nok til, at du kan bygge dit setup. Et stort græsareal som i en have ville være ideelt, men igen, det er helt op til dig.

Trin 2 – tårnet

Det første du skal bygge, når du vil bygge dette setup er ‘tårnet’. Det er grundelementet. Som man kan se på billedet nedenfor, er det fire lange brædder der står lodret. På de fire brædder har jeg brugt målene 2,10 meter. De to brædder der ligger på kryds er ligeledes 2,10 meter. De pinde, der er med gul pil er alle 1, 80 meter.

På toppen af det hele har jeg lagt en gitterrist, men der kan man bruge alle mulige materialer – det var bare lige det, jeg havde liggende. Som man kan se på billedet, er der to af siderne, hvor der ikke er kryds på, altså brædder der går på tværs – der kan man ligeså bruge to brædder der er 2,10 meter – eller bruge to gitterriste og skrue dem fast. Gitterristene giver en ekstrem god stabilisation. På toppen har jeg lagt et tæppe, så man ikke glider.

Dette er tårnet, hvor man kan se målene på brædderne.
Dette er tårnet, hvor du kan aflæse alle de mål, jeg har brugt. (Tryk på billedet for at se skarpere)

Det er vigtigt, at du sørger for at placere tårnet, hvor du vil have det, når du begynder at bygge det – da det er svært at flytte rundt med desto tungere det bliver.

Du skal også inden du begynder sørge for at måle, hvor tykke dine brædder er – så du kan købe den rigtige længde skruer.

Trin 3 – slisken

stigen

Når du er helt færdigt med dit tårn, og det er hundrede procent stabilt – så skal du begynde at bygge slisken. Dette vil måske lyde en smule besynderligt, men den metode jeg brugte, som er en god metode – er at man benytter sig af en stålstige som grundelement til slisken. På ydersiden af stigen har jeg monteret to lange brædder, gerne noget længere end stigen, så du kan save dem til – som en slags stabilisering og det giver en fornemmelse af tryghed at man er lukket inde.

Stabilisering

Inde i stigen har jeg lagt tre brædder, eller to – (alt efter hvad der passer til bredden på din stige) – og de brædder skal være præcis lige så lange som din stige. For at sætte dem fast, har jeg skruet dem fast med et mindre bræt, der sidder under stigen. Så jeg skruer oppe fra de tre brædder og ned på de mindre bræt under stigen.

Som man kan se på billedet nedenunder, forsøger jeg at forklare, hvordan slisken stabiliseres. Slisken

Når du har gjort ovenstående omkring tre-fire steder på stigen, skal du videre til næste trin, som er indholdet i slisken.

Trin 4 – Indholdet i slisken

Når du har fastsat en tre-fire brædder, er du klar til at lægge ‘gulvet’ i din sliske. Det fungerer på den måde, at du finder 2-3 brædder, alt efter hvad der passer – til at lægge inde i stigen – altså imellem de to ydre brædder. De fungere som et slags gulv, som du skal køre på. De skal fastsættes med skruer ned i brædderne under og med skruer i ydersiden.

Jeg har ligeledes lavet endnu et billede for at forklare:

2 eller 3 brædder ligges ind i stigen, så de passer som et slags gulv.
2 eller 3 brædder ligges ind i stigen, så de passer som et slags gulv.

Trin 5 – Montering af slisken og påsætning af presenning.

Slisken skal skrues fast med adskillige skruer i toppen, men vær påpasselig med at de ikke stikker op overhovedet. Så skal du klippe en presenning til og klipse den fast mange stedder på din sliske. Jeg har klipset dem fast op ad banderne – altså brædderne på siden af stigen. Den skal sidde sidde stramt, så der ikke er nogle krøller.

Når alt det ovenstående er gjort, er du i princippet færdig med det vigtigste. Men man vil jo også gerne have lidt sjov, så næste afsnit handler om hvordan man sætter et rail op. 

Trin 6 – Rail

I bunden af din lange sliske skal du bygge en kasse, i længde af de ski du kører med. Den kan bare bygges af tre brædder.

Efter den kasse kommer dit rail. Der skal du bruge et rør, som skal være stabilt. Jeg fandt mit på lossepladsen, men det kan naturligvis også købes. Jeg har så monteret et bræt på hver side af røret, så det kan stå stabilt. Du kan se på billedet, hvordan jeg mener.

ski rail

Trin 6 – Enjoy

Du er nu færdig med dit backyard-setup, så der er ikke andet for end bare at fyre den af og køre noget freestyle.

Har du nogle spørgsmål, så skal du bare sende dem til Jon_fodbold@hotmail.com

Har du også bygget dit eget backyard setup, vil vi meget gerne høre om dine erfaringer. De kan deles i kommentarfeltet herunder.