1. Beskyt ansigtet

Ansigtet er utroligt udsat ved lave temperaturer. Da man gerne vil køre ned ad pisten i god fart, bliver huden i ansigtet udsat for en Wind Chill faktor, der er enormt høj. Jeg sværger derfor til en god Buff eller en Storm Mask, som man nemt kan trække op over ansigtet. Det eneste der her kan være irriterende er at fugten fra ens ånde kan få Storm Masken eller Buff’en til at fryse. Det er dog stadig bedre end at få den kolde luft direkte ind på huden.

St. Anton offpiste

Selvom solen skinner kan det godt være koldt!

2. Medbring varme pads

Kroppens ekstremiteter kommer oftest til at fryse først, så det gælder om at beskytte hænder og fødder. Et par gode skihandsker er naturligvis første værn mod kulden. Fryser man alligevel fingrene kan det være utroligt effektivt at medbringe nogle varme pads, som hurtigt kan vække liv i ens kolde fingre. Man kan enten bruge dem i liften eller mens man holder pause.

3. Undgå så vidt muligt gamle lifter

Gamle stolelifter er i ekstrem kulde djævlens værk. Man sidder helt udsat for vind og vejr og liften kører langsomt, så man sidder og kan blive rigtigt kold. Jeg forsøger derfor at undgå de helt gamle lifter, hvis ikke helt, så i hvert fald undgå at køre med flere gamle lifter i træk. Dermed undgår man at blive nedkølet flere gange i træk. Har man mulighed for at bruge en gondol lift, vil det være et fortrinligt sted at gøre brug af Råd Nr. 2

4. Masser af skitøj – Hellere for meget end for lidt!

Når kulden virkelig er slem, kan man ikke få for meget skitøj på. Hvis man kører med skaljakker, gælder det om at få flere mellemlag på. Man kan jo altid tage noget tøj af, hvis man alligevel har taget for meget på. Hvis hele kroppen er varm er det også nemmere at holde fingrene og tæerne varme.

St. Anton offpiste

Det er noget sjovere at stå på ski end at sidde indenfor i varmen. Her er det Christian i hans sæt fra Cross Skiwear.

5. Snack på livet løs

Med den kulde Europa har oplevet de seneste par dage, skal man huske at spise meget. Kroppen bruger meget energi på at holde sig varm. Samtidigt gælder det at hvis man først bliver sulten og er lidt kold, så mister man virkeligt hurtigt lysten til at stå på ski. Derfor gælder det om at holde depoterne fulde og er man på skiferie er en af de bedste måder jo altid; Chokolade.

Håber at disse 5 råd kan hjælpe dig til at holde varmen til når du forhåbentligt skal på skiferie i løbet februar. Husk aldrig at gå ned på skiudstyr.