Populært at være skibums

Aldrig før har det været så populært at tage på sæson som skibums. Billige flybilletter og gode rejsemuligheder gør det lettere end nogensinde før at komme på sæson på de mere eksotiske steder som eksempelvis Japan, Canada, Afrika og Sydamerika og det er en mulighed de unge griber.

bliv-skibums-4

Manden bag Blivskibums.dk

Kasper fra Aabenraa var selv på sæson i OL-byen Whistler nær Vancouver i British Columbia på den Canadiske vestkyst og her fik han mere end 50 dage på ski på trods af en elendig sæson. Allerede nu har Kasper planlagt næste sæson som går til Bad Hofgastein i Østrig som skiinstruktør for Snowminds og ambitionen er 120 skidage.

Hjemmesiden

På en regnfuld dag i offseason undrede han sig over, hvorfor det skulle være så svært at finde informationer om en sæson som skibums og det fik ham til at begynde på www.blivskibums.dk. Da han selv skulle af sted til Canada kunne han hverken finde bøger eller artikler om emnet og de fora der dukkede op på Google var næsten alle sammen 5-10 år gamle.

bliv-skibums-3

Blivskibums.dk er langt fra færdig men allerede nu omfatter siden alt lige fra grunde til at blive skibums, destinationsbeskrivelser og beretninger til pakkeliste, budget og skatteregler.

Ambitionen med siden er, at hjælpe andre skibumser, så de er mere forberedt på hvad de går ind til. Tit står man med for lidt penge, har det forkerte udstyr med eller er slet ikke klar over på forhånd at man skulle have søgt jobbet hjemmefra og så står man der i november uden et job og må droppe sæsonen.

bliv-skibums-2

Kasper uddyber: ”Jeg kunne ikke finde mange informationer om hvor dyr en sæson er. Det ene sted stod at jeg fint kunne leve uden arbejde og med 30.000 kr. På hånden. Et andet sted stod at en sæson ville koste mig 70.000 kr. I alt – med arbejde. Jeg vil gerne prøve at hjælpe så folk ikke står i samme situation.”

Et sjovt sideprojekt

Siden er kun et fritidsprojekt og kunne ikke lade sig gøre uden dem der har været så venlige at skrive om deres egen sæson som inspiration. Jo flere vi kan få med på idéen, jo federe og mere omfattende kan konceptet blive. Så har du en go’ idé eller har du selv været på sæson og vil gerne fortæl om det, så skriv endelig til os.

bliv-skibums-1

Du kan selv tjekke siden ud her www.blivskibums.dk eller tjekke Facebooksiden.