Jeg var engang så heldig at få lov til at køre på ski med Bruno, dengang var jeg desværre slet ikke klar over præcist hvor stor en legende han er. For at du ikke skal lave samme fejl, vil jeg på det kraftigste anbefale at du ser videoen. Et portræt af en pioner.

Bruno@hatten (4 of 4)

Foto: Nikolai Schirmer

A Day Out med Bruno Compagnet

Tilfældigvis kender jeg Nikolai Schirmer, som har stået bag kameraet på portrættet, og jeg har fået ham til at sige et par bevingede ord om, hvordan det var at filme et portræt af Bruno. Det blev til lidt mere end et par ord:

Jeg fikk ideen om videoportrettet fra Desillisions portrettserete (sjekk de ut om du har tid, de er megafete), og pitchet ideen til Chris i Norrøna som en del av A Day Out prosjektet sist vinter. Ideen var å gjøre story, framfor actionbaserte, filmer med Norrønas ambassadører.

Bruno@hatten (2 of 4)

Foto: Nikolai Schirmer

Resultat ble én snowboardsak fra Hokkaido med Andreas Wiig og Yuta Watanabe, en skivideo hjemme hos Tobi Tritscher i Østerriket, dette portrettet av Bruno og så holder jeg på med den siste om Christine Hargins sesong nå. Jeg møtte Bruno på den første turen jeg gjorde med Norrøna under den forrige Lofoten shooten for snart 4 år siden. Han var virkelig før min tid, så jeg visste egentlig ikke er om han enn at han hadde gjort det bra i Verbier Extreme og noen andre konkurranser.

Bruno@hatten (1 of 4)

Foto: Nikolai Schirmer

Så det var virkelig fett å snakke med Andreas, Minna og Julien om hvilken rolle han hadde i skimiljøet på 90 tallet, når jeg sprang rundt i barnehagen. Størsteparten av filmen ble skutt i San Martino, Italia, med unntak av litt fra Chamonix og deler av en travers han gjorde med noen venner av meg i Lyngen. Han er jo gammel, så skjønte fort at det ikke ville bli den villeste kjøringen, og vi fikk dessverre ikke skutt noe brattkjøring, som er det han egentlig driver med nå, men han er en glad laks og det var kult å gjøre prosjektet med han og heller fokusere på å fortelle historien hans.!

Video

[video_lightbox_vimeo5 video_id=106263600 width=1000 height=563 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2014/09/A-day-out-Bruno-Compagnet.jpg]