Derfor valgte selskabet, som det første danske bureau nogensinde, for to uger siden at sende skiinstruktører til et af kontinentets meget få skiområder, Afriski, som ligger i 3000 meters højde i den sydafrikanske stat Lesotho.

sne ski afrika
Sne i Afrika

”Det kom helt bag på os, at man overhovedet kan stå på ski i Afrika. Men efter at have besøgt Afriski har vi selv set, at interessen er enorm, og derfor fik vi hurtigt lyst til at kaste os ud i projektet,” siger Christoffer Vorre, medejer og direktør i Snowminds.dk, som blev stiftet i 2012 og havde 61 skiinstruktører i Østrig denne vinter.

Festlig afterski

Marianne Clausen, 20 år, er en af de danske skilærere, som har taget turen til Lesotho for Blivskiinstruktor.dk. Og det har på alle måder været en stor og anderledes oplevelse, fortæller hun.

”Bare tanken om at stå på ski hernede var noget, jeg skulle vænne mig til. Det er jo Afrika! Men det er så fedt at mærke glæden ved skiløb hernede, og de afrikanske børn er meget lærenemme,” siger Marianne Clausen, som kom til Lesotho efter en sæson som skilærer i Østrig.

skilærer afrika
Marianne med hendes afrikanske elever

Og der har til hendes overraskelse været en række ligheder mellem skiløb i det europæiske alpeland og Lesotho. Specielt når skiene ikke er på.

”Jeg troede helt ærligt ikke, at konceptet afterski fandtes hernede. Men når skidagen er ovre, er der virkelig gang i den. Gæsterne fester og danser, og det er fedt at være en del af,” siger Marianne Clausen.

Unikt for gæsterne

For lederen af skiskolen i Afriski, Mike Todd, har det været en stor gevinst at få de danske skilærere til Lesotho.

”Europæere har en helt anden forståelse for skiløb. Så vores gæster føler, at de får en unik oplevelse ved at blive undervist af de danske instruktører, fordi de har styr på teknikkerne og traditionerne omkring skiløb,” siger han.

Mike Todd håber derfor, at der næste vinter kan komme endnu flere danske instruktører til det lille skiområde i Lesotho.

Skilærer afrika
Skiinstruktør i aktion på pisten

Fakta om Blivskiinstruktor.dk

Stiftet i 2012 af Christoffer Vorre og Ottar Í Hjøllum

Selskabet ansætter og uddanner danske skiinstruktører, primært i Østrig. I vinteren 2012/2013 havde selskabet 61 instruktører i Østrig. I sommeren 2013 sendte de for første gang instruktører til Afrika.

Til vinteren 2013/2014 forventer selskabet at sende minimum 80 skiinstruktører til forskellige destinationer i Østrig.

Fakta om Afriski

Afriski er et af bare to skiområder syd for Sahara. Skiområdet er ejet af et konglomerat af individuelle selskaber og private ejere. Afriski har et rejsebureau tilknyttet, der varetager bookningen af de ca. 250 senge i området.

Vinteren løber fra slut maj til slut august. Stedet er så populært, at 99 pct. af stedets værelser er booket et halvt år før sæsonstart.

Afriski består af en 1,5km lang hovedpiste, en 200 meter børnepiste og en funpark.

Et weekendophold med to overnatninger i egen hytte og to dages liftkort, to dages leje af skiudstyr og to dages skiundervisning fås for ca. 1500 kr.