Alle billeder er taget af min gode ven Ross Mackienzie. Udover at være en fantastisk skiløber er han også indehaver af St. Antons bedste og mest hyggelige chalet. Chalet Rafalt emmer af østrigsk hygge og ligger blot 10 min gang fra Nassereinbahn og lige ved et busstoppested.

Skal du nogensinde forbi St. Anton, så forhør dig hos Ross og Chalet Rafalt.

St. Anton snow

Sneen begyndte at falde tungt

Udsættelse af åbningsdagen

Skuffelsen var stor, da jeg fandt ud af lifterne ikke åbnede sidste fredag. På trods af at jeg i løbet af ugen havde været i både Ischgl og Kaunertal, var lysten til at køre på min “hjemmebane” var stor. Lysten og fristelsen blev ikke mindre af at sneen begyndte at vælte ned efter udskydelsen af åbningen. Hvad fanden gør man så?

snow st. christoph

Hvordan kan man ikke åbne når St. Christoph ser sådan ud?

Skitouring på Galzig

De første par dage endte vi med at drikke skuffelsen væk og fejre at sæsonen næsten er igang. Da vi så efterfølgende skulle bruge noget frisk luft, besluttede vi os for at skitoure op Galzig. Vi hoppede i bilen og kørte til St. Christoph, hvor vejen op er kortest og der er mest bang-for-the-buck. De første par dage lagde vi nogle spor ind på Bachseite, hvor vi skulle vælge vores rute mellem sten og græs. Selvom der ikke var så meget af sneen, var det tilgengæld god pudder.

ski sne skitour

Skal til at sætte skind på skiene – Læg mærke til vores tracks i baggrunden

skitour fra døren

Engang i mellem kan man starte direkte fra hoveddøren

Efter et par dage på Galzig begyndte sneen rigtigt at falde tungt. Med mere end 30cm nede i byen og dårlig sigt på toppen tænkte vi det var tid til en tur op Schöngraben. Hvilket vi naturligvis aldrig skulle have gjort. 1 time og 40 min touring før vi besluttede os for at vende om, det fik vi ca. 5 min dårlige sving mellem buske og sten ud af. Et forfærdeligt valg.

Dyb preseason powder

Næste dag og næstsidste dag inden åbningsdagen tog vi, efter at have lært lektien på den hårde måde, igen op på Galzig for at køre nogle ruter deroppe. Og minsandten om ikke vi fandt noget af det dybeste og letteste pudder jeg nogensinde har kørt. Det tydede godt for åbningsdagen. Vi tog naturligvis endnu en tur om eftermiddagen, hvor det var mindst lige dybt og let som først tur.

ski powder deep

Et bevis for den tidligere overskrift; Dyb preseason powder

Første lift op

Endelig kom den dag vi alle har ventet på, åbningsdagen, op med første gondol (Jeg var også årets første Aprés ski gæst på Krazy Kanguruh) og så ellers bare køre op og ned hele dagen. Vi nåede op på 18 runs på Galzig, hver og en var med minimum lårdyb pudder og masser af sne i ansigtet. Uden tvivl en af mine bedste og hårdeste dage på ski, nogensinde.

St. Anton opening dag 2012

Vi havde tid til et billede på åbningsdagen, det på trods af at vi kørte bell-to-bell.

Åbningsdagen satte barren højt for sæsonen og jeg håber den kan leve op til det.