Både Christian og jeg her fra Freeskiing.dk rejste for halvanden uges tid siden mod Sölden. Vi forventede en nem køretur ned mod Østrig, det burde vel ikke tage længere end 12 timer. Det skulle vise sig at vi tog grueligt fejl. Allerede da vi i Hamburg får lov til at sidde i kø i halvanden times tid, ved vi at det bliver en skidt tur.

Red Bull Tank station 2

River en Red Bull til ære for Vissing og for at holde mig vågen på køreturen!

18 timers transporttid

Resten af turen er vejene fyldt med biler og regnen står ned i stænger. Fra Nürnberg til Sölden, ca. 5 timer, kørte vores vinduesviskere på fuld drøn. Jeg tog afsted fra Sønderjylland kl. 8.40 om morgenen og vi tjekkede ind på vores accommodation kl. 03.00 om natten. En forfærdelig lang køretur, men endelig er vi i Sölden og klar til at komme på ski.

Freelounge skiklub

Vi boede sammen med Freelounge skiklub og dennes talenttrup. Talenttruppen består af en masse virkeligt gode skiløbere, som nu gerne vil være rigtigt gode freeridere. Så de trænede løs i løbet af ugen, med masser af drops og fuld fart over feltet. Christian og jeg kørte med og hyggede os med talenttruppen når vi stødte ind i dem. En fantastisk flok gode mennesker og super talentfulde skiløbere.

Cross skiwear Sölden

Freeskiing.dk og Freelounge.dk folkene poserer foran vores pension

Tjek Freelounge.dk ud! De har også en virkeligt fed skiklub, som jeg personligt er medlem af og har haft meget glæde af.

De arrangerer også en masse skiture i løbet af vinteren.

Du kan se hvilke ture i vores tidligere artikel, Med Freelounge skiklub på tur!

offpiste pudder ski

Bliver begravet! Foto: Thomas Jensen, www.alpeferie.dk

Pudder hver eneste dag

Skiløbet har været helt fantastisk. Det er en fornøjelse at være tilbage på ski igen. Især når man kan få lov til at teste alle de ski man vil, og få muligheden for at køre powder hver eneste. Jeg har nu været på ski i 11 dage og jeg har kørt gode puddersving hver eneste dag. Det er ikke altid man får lov til det.

offpiste ski pudder Rossignol Super7

Porno spray Foto: Thomas Jensen, www.alpeferie.dk

Der har været masser af tid til at prøve alle de forskellige former for skiløb. Udover at køre en masse pudder og freeride, har jeg også fået kørt lidt pisteræs, en masse park og fået gået årets første randonné ture.

Reine Barkered

En af skiturens større øjeblikke var naturligvis da vi fik mulighed for at køre med verdens bedste freerider, Reine Barkered. Han er en sublim skier, som kører ufatteligt hurtigt og kontrolleret hele tiden. Samtidigt var det imponerende at se hans store kontrol når han droppede klipper eller kørte opkørt sne.

Reine Barkered Freeride

Reine Barkered og Freelounge coach, Martin Lübecker, gør klar til at droppe stort.

En sidste bemærkning og flere billeder

Jeg fortsætter sæsonen med mit Tirol Snowcard, som giver adgang til næsten alle Tirols skiområder. Efter en weekend i Innsbruck er næste plan en tur til Pitztal, som set fra Sölden ser rigtigt skarp ud. Jeg vil forsøge opdatere mere løbende derfra. Det har været en super hyggelig tid i Sölden. Jeg har mødt en masse gamle bekendte og endnu flere nye. Det kan kun anbefales at kickstarte sæsonen tidligt med en tur på gletscheren i Sölden.

Skitest camp uge 45 Sölden

En lille del af den store danske camp

gletscheren i Sölden

Gletscheren står skarpt om morgenen

første tur på toppen. Randonné

Årets første “summit shot”. Det er en fornøjelse at være tilbage på randonné skiene og GO’ pudder!