Mangeårig skilærer, bjergguide og formand for Skiklub Freelounge, Martin Lübecker har igennem en årrække drevet Freelounge som et undergrunds tiltag for dem, der havde lyst til Freeride uden den til tider stive tilgang, som man finder hos mange skiskoler.

“Hos Freelounge er det de gode oplevelser, der står i fokus, vi leger og har det sjovt med den legeplads, der ligger foran vores fødder – nemlig bjerget og de uanede mængder af sne og linier. Når først vi har det sjovt, er det meget lettere at give tips og tricks videre. Det er typisk også gæsten selv der udtrykker ønsker om, at  kunne køre hurtigere eller få lov til at droppe klipper” – forklarer Martin Lübecker.

offpiste ski klippe

Freelounge er imidlertid blevet officiel skiklub, da Danmarks Skiforbund har haft kig på Martin og hans projekter igennem et par år. Martins baggrund med en bachelor fra Idræt på Københavns Universitet og hans tilgang til læring og udvikling via sjove oplevelser var sidste år det, forbundet gik og ledte efter. På foranledning fra forbundet blev Freelounge så til skiklub, selvom Martin ikke troede, det ville ændre ved så mange ting. Sagen er imidlertid en helt anden her et år efter, fortæller Martin.

profil Martin Lübecker

“Siden vi startede for et år siden, er det kun gået fremad. Vi står nu med 130 medlemmer i klubben og flere kommer til hver uge. Vi har haft en forrygende sommer med Kitesurf i København og omegn samt surf i Klitmøller. Dertil byder efteråret på mountainbike, trambolin og en masse andet spændende – foruden åbning af en afdeling i Århus. Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg grinet højlydt, rystet på hovedet og sikkert sagt noget i retning af – keep dreamin!”

Med succes i ryggen, opstart af en ny talenttrup, vil Martin Lübecker og resten af Freelounge gerne inviterer alle til at være en del af fællesskabet Har du et legebarn gemt inde i dig og brænder for offpiste og den hvide pudder, så står Freelounge og Martin Lübecker klar til guide dig rundt til de bedste steder i Europa og Japan.

Oversigt over vinterens Freelounge skiture

Bad Gastein Freeride

Er du ude efter tidlig powder i en hyggelig by med super område? Vi tager med vores gode ven og lokale offpisteguide igennem 10 år, Thomas Jensen, til Bad Gastein i uge 50-51

Japan Freeride

Vil du med til sneen og freeridens paradis, oplever sneaber, varme kilder og fest i Tokyo, så tag med i uge 2-3.

Freelounge Klippedrop

Val Thorens POW Weeks

Vil du med Freeride Guldvinderen 2010 og Freelounge crewet til deres hjemmebane i Val T?  Urørt og lækker Freeride fra 10-17 hver dag behøver man at sige mere.

 

Tignes Freeride DM

Det er her for dig der vil træne med de bedste i den danske Freeride og gerne vil på podiet til DM.  Pladserne er sparsomme da Freelounge’s talenttrup tager de fleste. Sagt med andre ord – det her er et ekslusivt tilbud til at træne med det mest vindende hold igennem tiderne.

Andermatt Freeride

En måske ukendt og overset freeride perle. Skifotograf og meget erfarne freerider Morten Agersnap tager os med til et af de steder, han føler er de bedste i Europa.

Val Thorens Closing weeks

Når påsken er over tager alle danskere hjem, for så er sæsonen over – eller er den nu også det? Lübecker har igennem de sidste 10 sæsoner set nogle af de største dumps på netop denne tid af sæsonen og derfor er han og Freelounge da også at finde på det tidspunkt.

Val Thorens Powder

Norge Freeride

Her er en nyhed der sparkede fødder væk under formand Lübecker. Sæsonen er sluttet og på trods af det, kom Lübecker & co. til Norge og blev mødt af 9 meter sne i den mest fantastiske ramme. Dette er også grunden til, at der ligger to uger til Norge i år. Denne tur er for den garvede Freeridere der vil køre stort og stærkt 🙂

Norge Randonne

Årets sidste tur. Tag kæreste, venner, veninder, familie og børn med. Denne tur er for alle, også dem der ikke gider ski.  Vi tager op og nyder naturen, går Randonné for dem der har lyst og  sørger for aktiviteter for børn og dem der ikke gider sne.

Vil du gerne vide mere?

For priser og yderligere information om skiturene, tjek den flotte præsentation ud: