Konkurrencefacet

Efter riders meeting i søndags blev det klart at vi skulle konkurrere på det velkendte “DM-Face”, som er blevet brugt flere gang tidligere. Forskellen fra tidligere år er dog at Tignes har haft en glimrende vinter, så der er masser af sne på facet. Desværre ser sneen rigtigt hård og opkørt ud, men sådan er det jo typisk til Freeride DM og forholdene er lige for alle, så det gælder om at få det bedste ud af.

12419268_1080938515303136_8356234586503515221_o

Godt med forsikring

Til riders meeting om morgenen delte arrangør Kasper Toft de sidste krav ud, bl.a. et krav om at der skal tegnes en ekstra forsikring hos Tignes liftkontoret. Hvad der for mange riders, mig selv inkl., virker som en “cash-cow” fra Tignes side, skal desværre vise sig at være en god investering for flere riders. Alle er klar og de omkring 100 deltagere, 62 herrer og 40 damer, var alle klar til at smide ned og konkurrere om at blive Danmarks bedste freerider.

freeride-dm-meeting

Klar til start

Tidligere vindere, debutanter og erfarne freeridere er klar til at showet begynder lidt efter 10.00. De første riders gør sig klar ved starten. Modsat tidligere år bliver der i år kørt skiftevis herrer og damer. Som en af de deltagere, der skal køre til allersidst, kan jeg sidde og se de første riders brage ned over facet. Sneen ser ikke lige så ringe ud, som forventet. Det ser ud til at man de fleste steder kan få en kant i. Det gør livet meget lettere.

Startproblemer

Desværre går der ikke længe inden at vi har to kvindelige deltagere i problemer, og må hentes af helikopter, hvilket sætter en dæmper på stemningen og gør at arrangørerne i samarbejde med de franske pisteurs må ændre setuppet. Der er tvivl om, hvorvidt kvalifikationen kan nå at blive gennemført. Efter nogle samlinger af alle riders bliver det afgjort at kvalifikationen fortsættes, men på et amputeret face og med en pisteur, som skal godkende alle riders inden de får lov at køre ned over facet.

freeride-dm-tilskuere

Amputeret face og nye linier

Dette gør at de fleste riders må ændre deres linier og være kreative med linievalget, men udvalget var begrænset. Dette skabte en del frustration blandt riders, men sikrede at konkurrencen blev gennemført og vi nu har mulighed for at køre finalen i morgen. Set i bakspejlet var der ikke så mange muligheder for at sikre en gennemførsel af kvalifikationen, og arrangørerne skal have et stort cadeau for at sørge for at vi fik gennemført kvalifikationen på en god og sikker måde.

Pige – resultater

Hos pigerne satte “de gamle damer” fra Piger i Pudder sig tungt på de øverste pladser, med de to tidligere danmarksmestre Johanne Bangsgaard og Malene Madsen på de efterfølgende pladser.

Skærmbillede 2016-03-23 kl. 19.59.06

Freeride DM 2016 Kval Damer (Fuld resultatliste)

Herre – resultater

Hos drengene kom unge revolver, Tobias Peters, min roomie fra St. Anton ind på den øverste plads med dagens absolut største drop. Resten af top 10 er fyldt ud med velkendte navne, som Mads Vinther, John Kuz og Christian-Emil Thorup m.fl.

Skærmbillede 2016-03-23 kl. 19.59.16

Freeride DM 2016 Kval Herre (Fuld resultatliste)

Det tegner godt for finalen, som vi må forvente bliver en underholdende omgang med mange stærke riders og et interessant face, som åbner op for kreative linier og store drops. Jeg glæder mig.

freeride-dm-toby

Dagens mand i skysovs