Den første konkurrence af seks i Freeride World Tour 2011 blev afholdt i Chamonix, Frankrig. Der var nogle praktiske problemer, da de høje temperaturer og mangel på sne havde forårsaget at den normale konkurrence bjergside, var ramt af dårlige sneforhold. Det blev derfor besluttet at flytte konkurrencen til bjergsiden Courmayeur på den Italienske side af Mont Blanc. Denne bjergside har bedre sneforhold pga. sin høje beliggenhed og nordvendt position. Det var derfor muligt for Freride World Tour at oprette holde sin høje standard.

I hovedkonkurrencen som er herrernes ski konkurrence vandt den lokale Chamonix skier Aurélien Ducroz med et hurtigt og stilet gennemløb krydret med nogle store drops. På andenpladsen kom Adrien Coirier og den franske dominans blev endelig brudt af svenske Reine Barkered, som tog den sidste podieplads til Freeride World Tour. Reine Barkered er også med i dette års danske skifilm fra Rad Film, “Double Up”.

I herrernes snowboardkonkurrence vandt Xavier De Le Rue igen, dette er fjerde afdeling af Freeride World Tour han vinder i træk. Yderst imponerende. På anden- og tredjepladsen kom henholdsvis Douds Charlet og Aurélien Routens. Snowboard konkurrencen blev fuldstændig overtaget af franskmændenen.

Hos de kvindelig skiere vandt Angel Collison første afdeling af Freeride World Tour. På de følgende pladser kom Marja Persson og Janette Hargin.

Wildcard deltageren Anne-Flore Marxer vandt den kvindelige snowboard konkurrence. Hun blev efterfulgt af Ursula Wohlschlager og Nathalie Zenklusen.

Dette blev til endnu en vellykket afdeling af Freeride World Tour, som bare vokser for hvert event. Næste stop for Freeride World Tour karavenen er den 30. Januar i St. Moritz i Schweiz.