Lars Chickering-Ayers (USA) vandt ski for mænd, mens Ryland Bell (USA) tog førstepladsen i snowboard for mænd. Jacklyn Paaso (USA) vandt i ski for kvinder, og Margot Rozies (FRA) blev etter i snowboard for kvinder

Backflip

Backflip / Freeride World Tour, D. Carlier

Resultater

Mændenes ski:

1) Chickering-Ayers, Lars (USA)

2) Lopez, Julien (FRA)

3) Lyons, Charlie (NZL)

Mændenes snowboard:

1) Bell, Ryland (USA)

2) Luebke, Sammy (USA)

3) Badoux, Emilien (SUI)

Kvindernes ski: 

1) Paaso, Jacklyn (USA)

2) Gundersen, Pia Nic (NOR)

3) Maxfield, Ashley (USA)

Kvindernes snowboard:

1) Rozies, Margot (FRA)

2) Mouthon, Elodie (FRA)

3) Yates, Shannan (USA)

Herre ski

Det skarpe felt i mændenes skikonkurrence kunne nærmest ikke vente med at vise deres talenter på The Cirques mange stejle udfordringer. Sidst på dagen var det dog Lars Chickering-Ayers på Mad River Glen, Vermont (USA), som løb med Kirkwood-sejren. Chickering-Ayers navigerede fejlfrit gennem et meget klippefyldt område og manøvrerede sig gennem en utrolig teknisk skakt ved bunden af tilskuernes højre side.

”Jeg havde egentlig ikke planlagt at vinde her,” siger Chickering-Ayers og fortsætter. ”Jeg kom blot herud for at tilbringe tid med familien og have det sjovt. Jeg har førhen prøvet at løbe konkurrencer i lignende terræn og ved derfor, hvordan de skal klares. Konkurrencen var højdepunktet på dagen.”

Lars Chickering Ayers

Freeride World Tour / D. Carlier

Resten af podiet

Julien Lopez of La Plagna (FRA) tog andenpladsen i mændenes skikonkurrence med et flydende løb, krydret med en række kreative hop og back flip. Charlie Lyons (NZL) fik tredjepladsen med sit legefulde løb, bestående af et big air på toppen og adskillige iøjefaldende hop gennem løbet. Med sin andenplads ligger Lopez nu nummer 3 i den samlede konkurrence, lige efter Drew Tabke (USA), som blev nummer 13 i dagens løb og Jérémie Heitz (SUI), som løb med fjerdepladsen.

Herre snowboard

I mændenes snowboard var deltagerene oppe imod dagens sværeste betingelser, da eftermiddagen bragte lavt lys og hårdt sne med sig. Wild Card-modtageren Ryland Bell fra Squaw Valley, Californien (USA), endte på førstepladsen. Hans løb scorede højt i luften og i stilen, da han manøvrerede adskillige spin plus en baglæns 360, en forlæns 360 og endnu en baglæns 360 i slutningen af løbet.

”Det er min første sejr nogensinde. Mit energiniveau er virkelig højt. Jeg havde lyst til at afprøve nogle tricks og have det sjovt,” sagde Bell efterfølgende.

Podieplaceringer

Sammy Luebke, også fra Squaw Valley, Californien (USA), endte som nummer to med sit ’Method Air’ i begyndelsen af sit løb. Han fortsatte i høj fart ind mellem klipperne, og udførte flere hop i forlængelse af hinanden. Den sidste podieplads i mændenes snowboardkategori gik til Emilien Badoux fra Valais Alpes (SUI). Badoux’s løb var smukt udført med ’high-style’-aspekter, såsom hans ’rodeo 540’ mod enden af løbet. Sammenlagt i løbet er Emilien Badoux (SUI) rangeret som nummer 3 nu, lige efter den førende Ralph Backstrom (USA), der endte som nummer seks og Sammy Luebke (USA) på anden pladsen.

Kvinde ski

Den lokale publikumsfavorit, Jackie Paaso, Squaw Valley, Californien (USA), endte øverst i kvindernes skikonkurrence. Hun havde et veludført og kontrolleret løb forbundet af et antal af hop gennem de mere tekniske passager af ruten. 

”Jeg har haft et antal af ulykker denne sæson og havde virkelig brug for denne sejr. Det føles fantastisk at ende på toppen. Jeg tog mit løb et hak opad denne gang, da jeg havde behov for at forblive oprejst. At fuldføre løbet var klart den bedste del, sagde Paaso.

Kvinde podie

Freeride World Tour / D. Carlier

Podiet

Pia Nic Gundersen fra Ånstadblåheia (NOR) sluttede på andenpladsen med sin tekniske carving og polerede drejninger gennem et snævert træbevokset område. Hun formåede at blive stående oprejst gennem en hel serie af hop. Ashley Maxfield fra Jay Peak, Vermont (USA) blev nummer tre med sine flotte hop på toppen af højderyggen tilsat et antal af forskellige finesser.

Nadine Wallner (AUT) fører nu den samlede konkurrence foran Pia Nic Gundersen (AUT) og Christine Hargin (NOR).