For første gang siden 2008 har arrangørerne bag de officielle danske mesterskaber i freestyle-ski og snowboard valgt at slå sig sammen. Dermed arrangeres DM i freestyle-ski og snowboard samme sted og på samme tidspunkt.

DM-ski-+-board

Vi glæder os helt vildt til at se et samlet dansk freestyle-miljø konkurrere på et og to brædder. Vi er ikke i tvivl om, at dette tiltag vil løfte arrangementet til nye højder. Det er vores håb at både skiløberne og snowboarderne lader sig inspirere og udfordre på tværs af disciplinerne, så niveauet bliver højere end nogensinde.

Siger den ene af arrangørerne, Nikolaj Vang, som i mange år har stået for DM i freestyle-ski.

Professionelt setup

Mesterskaberne bliver afviklet fra den 28. februar til den 8. marts 2015 (uge 10) i det norske skiområde, Ringkollen Parken, der tidligere på året blev overtaget af danske Christoffer Hove.

Stedet er kendt for at kunne levere et ekstremt gennemført konkurrence-setup, hvilket understreges af, at Norges Cuppen har lagt en afdeling i Ringkollen denne vinter.

Vi tror på, at vi kan lave det fedeste DM nogensinde og starte en ny tradition, som kan være med til at styrke hele snow-scenen i Danmark. Idéen med Ringkollen Parken er at lave Skandinaviens første skiområde med 100% fokus på twintip-ski og snowboard samt et hyggeligt miljø med ‘camp-stemning’ hver dag. Vi tror dette vil kunne skabe de perfekte rammer for et stort fælles DM for freestyle-ski og snowboard.

Forklarer den anden arrangør, Christoffer Hove, som har været manden bag DM i snowboard.

Tre discipliner

Deltagerne ved DM kan dyste i tre forskellige ski- og snowboard discipliner. Det er Slopestyle og Big Air samt ski- og boardercross.

freestyle-dm

Foto: Playground Snow

Mesterskaberne er selvfølgelig en mulighed for den voksende danske elite for at vise sig frem. Men det er i lige så høj grad en uge, hvor alle uanset niveau kan komme og blive inspireret, lære nye tricks og forhåbentlig få endnu mere lyst til at blive bedre.

Ski og snowboarding er lige så meget en livsstil som en sport. Det betyder, at DM-ugen også byder på masser af hyggelige sociale arrangementer, hvor samvær og fællesskab står højt på listen.

Find mere information om det kommende Freestyle DM på Playgroundsnow.dk og Snowboard.dk