Riders meeting

Fra morgenstunden var der lagt i ovnen til en fantastisk finale i Freeride DM 2016. Både hos herrerne og hos damerne var der lutter stærke riders med i finalen og stemningen var forventningsfuld til dagens riders meeting ved bunden af Tichot liften. De fleste var klar over, hvad der skulle ske, så arrangør Kasper Toft holdte sig til kort at opridse reglerne igen og gøre alle riders klar over, at hvis ikke man magtede det, skulle man holde sig langt væk no-fall zonen på skiers right af konkurrencefacet.

freeride-dm-riders-meeting

Pigerne kørte først, med start fra den dårligst placerede i kvalifikation. Herefter kom herrerne, med samme startrækkefølge.

Nye muligheder og masser af tilskuere

Med konkurrencestart fra den nye startport midt mellem de to faces, og muligheden for at køre over det hele gjorde at der var stor variation blandt finaledeltagernes linier. Det gjorde finalen til en underholdende affære. Jeg håber at de mange tilskuere kunne mærke det høje spændingsniveau blandt deltagerne. Som deltager var det fantastisk at kunne følge publikums reaktioner på de mange gode runs.

finale-mål

Pige finale

Pigerne startede og niveauet var endnu højere end i kvalifikationen. De første piger fokuserede på tekniske linier og høj fart nedover den hårdtpakkede sne. Mens de bedst placerede fra kvalifikationen som Malene Madsen, Johanne Bangsgaard, Mathilde Byskov og Mette Lindegaard kombinerede svære linier, med imponerende høj fart og store klippedrops.

Podiet blev som følger:

  1. Malene Madsen
  2. Johannes Bangsgaard
  3. Mette Grønborg

dame-podie

Herre finale

Herre finalen var præget af flere store styrt med dertilhørende tabte ski, hvilket gjorde at konkurrencen fik nogle afbræk. Heldigvis var der ingen, som fik andet end lidt knubs. Som deltager i finalen med et af de senere startnumre, var det svært at se, hvordan de foregående riders kørte. Men heldigvis var de fleste af styrtene ikke et udtryk, for at de mandlige riders kørte over niveau. Det var mere et udtryk for at mange ønskede sejren og gik efter vanskelige linier nedover stejle hang og store klipper.

ce-blod-finale

Efter enkelte riders blev den del af facet, kendt som fingrene, erklæret lukkede af dommerne. For nogle riders skabte det en vis frustration, da de så i sidste øjeblik måtte ændre linie, mens det for andre af os virkede som den eneste fornuftige beslutning og måske noget som burde have været gjort fra starten.

Highlights

Af highlights blandt herrerne kan nævnes den forsvarende danmarksmester Alexander Hundeggers kæmpestore drop, Nicolai Madsens GS-sving nedover facets stejleste parti og freestyler Johan Duus’ høje fart og exceptionelle kontrol i luften

Podiet blev som følger:

  1. Tobias Peters
  2. Johan Duus
  3. Thomas Maltesen

herre-podie

Fuld resultatliste Freeride DM 2016

resultat-freeride-dm-16