Pudder vs. konkurrence

Konkurrencen løb af stablen i lørdags i det mindre skiområde nær Innsbruck. Dagen inden konkurrencen havde det sneet rimeligt godt, hvilket naturligvis var rigtigt godt for konkurrence forholdene. Til gengæld er det også svært at køre væk fra St. Anton når man har kørt hoftedyb sne hele dagen inden. Men vi kørte alligevel med retning Innsbruck kl. 6 lørdag morgen for at være der til check-in kl. 7 i Axamer Lizum.

Eventet var det første af fem events i den såkaldte Open Faces serie, som er events fordelt over hele Østrig, der alle er en del af FWQ turneringen. Der var styr på arrangementet og det hele forløb glat, på nær nogle mindre forsinkelser og udskydelse af præmieceremonien.

Hoadl Nord FWQ Face

 

Konkurrence facet og dets afgrænsninger

Konkurrence face

Vi havde på forhånd fået tilsendt et billede af facet og var lidt bekymrede. Det så ærligt talt rimeligt kedeligt ud og det var heller ikke fordi at facet svømmede i muligheder. Det var forholdsvist langt og mestendels ret fladt. Tilgengæld var der nogle rimeligt store klipper og gode landinger. Jeg bestemte mig hurtigt for en lækkert dobbeltdrop i viewers venstre side, som så smooth og lækkert ud. Carl Johann fandt en fed linie på viewers højre side af facet, men efter at have set mere end en håndfuld skiere styrte og kravle rundt i landingen, valgte han også at gå efter dobbeltdroppet.

Shifty pow'e

Shifty

Nervøs og spændt

Som til enhver konkurrence banker hjertet ekstra hårdt, musklerne spændes og hjernen går skiftevis fra at være super fokuseret på nøglepunkterne i linien til at bekæmpe overtaget af frygten. Det er en intens tid på toppen af facet – og den blev ikke mindre af at ventetiden blev mere end en halv time længere grundet en tilskadekommen deltager, 15 m drop til hovedet går galt.

Mit run

I det øjeblik man dropper ind, glemmer man alt andet og fokuserer udelukkende på sine pejlemærker. Det bliver meget målrettet kørsel, hvor det er vigtigt at holde gang i skiene og finde sine indgange. Mit run gik super godt, landede mine airs clean og fandt den rigtige vej. Det var en fantastisk følelse i bunden – Sådan er det altid når det går godt.

Tilbageblik

Set i bakspejlet, eller nærmere mine GoPro optagelser, kan jeg dog se at der er flere ting jeg kunne have gjort bedre. I toppen tager jeg for mange sving og krydser for meget ind over den åbne flade for at finde mit lille drop. Og i midten af runnet kører jeg for langsomt, mens jeg leder efter min indgang, som ellers burde være nem at finde. I bunden var der nogle flere features, som jeg kunne have ramt for at vise at jeg var i kontrol. Ski Axamer lizum

Der var også tid til at nyde den flotte udsigt

Vores placeringer

På trods af efterrationaliseringer er jeg stadig rigtigt godt tilfreds med mit run. Det endte også med at jeg opnåede en 8. plads og Carl Johann endte lidt højere oppe på en super flot 6. plads. I hans første FWQ event fik han vist, hvordan det skulle gøres. Med et teknisk flot og hurtigt gennemløb, krydret med en landet dobbelt gjorde han virkelig kandidatur til de øverste pladser.

De fulde resultatlister

FWQ axamer

Result