Det er svært nok at købe de rigtige goggles til skiferien. Design, pasform og pris skal alt matche for at købe de rigtige goggles. Oveni det, bliver man også nødt til at tænke over, hvilken linse der er bygget ind i dine næste goggles.

Læs den komplette guide til ski goggles her

Det er de sidste par år, sket store forbedringer af teknologien bag linserne til goggles. Jeg vil i det følgende, beskrive de forskellige linsetyper og give mit råd til, hvilken linsetype er den bedste at købe.

Opbygning af goggles linser

Sfærisk linse:

Sfæriske linser til dine goggles er de dyreste linser, men samtidigt også de bedste og mest avancerede. Linserne er opbygget af polycarbonate, som sikrer den højeste kvalitet i dine goggles. Linserne er formstøbt og individuelt skåret, for at få det optisk bedste resultat. Den sfæriske opbygning er den bedste, da sfæriske linser følger øjets krumning og giver dermed mindre optisk støj og sikrer det bedste udsyn fra goggles.

Sfærisk linse electric

Opbygning af en sfærisk linse på et par Electric goggles

De sfæriske linser er opbygget af 2 linser, en ydre og en indre linse. Herimellem er der indlagt en pakning, som ikke alene sikrer at der hverken kommer fugt eller luft ind til den inderste linse, pakningen holder også inderlinsen varm og tør, beskyttet mod alt udefrakommende.

Sfæriske inder- og yderlinser

Yderlinsen er 100% UV-beskyttet, så dine øjne er sikret, samtidigt er der lagt et stort arbejde i at gøre linsen sikker mod skrammer og slag. Yderlinsen bliver også beklædt med spejlbelægning, som gør at dit udsyn ikke bliver irriteret af genskin fra kombinationen af den skarpe sol og sneen.

Inderlinsen er varmepresset til matche formen på yderlinsen for at undgå optisk irritation. Samtidigt virker inderlinsen, som en varme barrier, der sikrer at mellemrummet med inder- og yderlinsen er et dødt rum af luft. Dette giver det bedste udsyn for goggles på markedet.

Sfæriske linser er højteknologisk udstyr og koster dermed mere, men ønsker man den bedste kvalitet til sine goggles er det sfæriske linser man skal søge.

Cylinderisk linse:

En cylinderisk linse er opbygget ud fra en cylinderform. Det gør det nemmere at konstruere linserne til goggles, men gør samtidigt at man ikke opnår samme fantastisk udsyn som med en sfærisk linse. Dog ikke sagt at man med cylinderisk linse, får et dårligt udsyn, hvilket man absolut ikke gør. En cylinderisk linse er langt hen ad vejen opbygget på samme måde, som den sfæriske linse, dog formet på en anden måde. Men besidder stadig mange af de gode funktioner fra de sfæriske linser.

Cylindrisk linse electric opbygning

De cylindriske linser er opbygget af to linser, en inder- og en yderlinse. Som ved de sfæriske linser er der indlagt en pakning som beskytter det sårbare rum, mellem de to linser for luft og fugt.

Cylindriske inder- og yderlinser

Yderlinsen yder en fuldkommen beskyttelse af dine øjne, med 100% UV-beskyttelse. Det er utroligt vigtigt på en høj solskinsdag på skiferien. Samtidigt er yderlinsen beskyttet mod skrammer, slag og genskin. Ved at pålægge en spejlbelægning på yderlinsen undgår man at blive blændet af solen genskin i sneen.

Inderlinsen sørger for at udsynet er perfekt og at der ikke kommer fugt inde i goggles eller mellem de to linser. Også i cylindriske linser er inderlinsen varmepresset for at få det perfekte match til yderlinsen.

Cylindriske linser er et godt alternativ til de sfæriske linser. Cylindriske linser er kvalitetslinser, som vil give et godt resultat og udsyn under alle forhold.

Afslutning på guide til valg af linser til goggles

Jeg håber jeg med denne guide, har hjulpet dig til at finde de rigtige goggles med den rigtige linse. Det er så vigtigt at have de rigtige goggles til alle forhold. Kan man ikke se noget, er der ikke meget ved at køre på ski. Man er dog ikke selv herre over vejret, til alle forhold er det derfor vigtigt at vælge de rigtige goggles og linser.