GoPro HD Hero2

Selvom et GoPro HD Hero2 er et utroligt nemt og brugervenligt kamera, har vi lavet en lille opstartsguide og udstyrsguide. Så kan du være helt sikker på at komme ordentligt igang med dit nye GoPro HD Hero2 kamera og undgå at lave de samme begynderfejl som os.

GoPro HD Hero2 - Outdoor

Installering af batteri og SD-Kort

Det er nemt at komme igang med et GoPro HD Hero2. Som start indsætter man batteriet bagpå kameraet, sætter det til opladning via UDB-stikket. Det er en fordel at lade kameraet helt op, men hvis man ikke når det, skader det ikke batteriet. SD-kort som IKKE medfølger i GoPro HD Hero2 pakken, skal indsættes med det afhuggede hjørne nedad. Så er du klar til filme med dit GoPro HD Hero2 kamera.

Knapper på GoPro HD Hero2

GoPro HD Hero2 i sit hus GoPro HD Hero2 har kun to knapper. En foran på kameraet og en ovenpå. Knappen foran er  Power / Mode knappen, som bruges til at slukke kameraet og til at skifte kameraindstillinger. Knappen ovenpå er Shutter / Select knappen, som bruges til at starte og stoppe videooptagelser eller til at tage billedet og til at vælge sig ind på en af de mange kameraindstillinger.

Skift kameraindstillinger og muligheder

Et GoPro Hd Hero2 har flere forskellige muligheder for at filme og tage billeder. Her er en kort gennemgang af mulighederne i et GoPro HD Hero2 kamera.

  • Single billede
  • Photo burst
  • Time Lapse
  • Self Timer
  • Video (i flere forskellige opløsninger helt op til 1080p og 120fps)

GoPro Hd Hero2 mounts

Der findes mange forskellige mounts til GoPro HD Hero2. Her fremhæves to af de mest populære mounts indenfor skiverdenen. Disse mounts passer til alle GoPro kameraer. GoPro Chest Mount harness

Chest Mount Chest Mount er det mest populære GoPro mount indenfor skiverdenen. Det giver et utroligt fedt view, tættere på benene og sneen. Dermed kan man få flere billeder med sne i hele billedet og samtidigt ser det meget dramatisk ud hvis man dropper en klippe eller laver et fedt trick i snowparken.

Det er nemt at tage på og har man det først på, lægger man nærmest ikke mærke til mountet. Med GoPro HD Hero2’s nye funktion, hvor man kan se om kameraet optager fra 4 forskellige optageindikatorer, er det faktisk nemmere at køre med et chest mount end at køre med GoPro HD Hero2 som hjelmkamera.

Chest mountet ses ude til højre.

Ride Mount Ride mount giver dine ski- og snowboardfilm en helt ny dimension. Monterer man sit GoPro HD Hero2 kamera på sin skistav, kan man filme sig selv udefra, mens man kører ned af bjerget. Det giver en rigtigt fed vinkel, samtidigt kan man nemmere filme sine kammerater mens man kører ned. Et ride mount gør dit GoPro HD Hero2 kamera endnu mere alsidigt. Samtidigt er det egentlig et mount beregnet til motorsport, så dyrker du også noget i den kategori, har du med et ride mount endnu flere muligheder.

GoPro Ride Mount

Et GoPro Ride Mount, som gør det muligt placere dit GoPro kamera på skistaven.

Klar til filme, få den rigtige vinkel

Som hjelmkamera Det er vigtigt at få den helt rigtige vinkel på sit hjelmkamera. Det ser ikke specielt godt ud at filme en del af sin skihjelm og så ser det heller ikke godt ud, hvis man bare filmer lige ud i luften, man skal også helst kunne se lidt af skiene, men heller ikke for meget. Så det er lidt af en udfordring at finde den rigtige vinkel til sit GoPro HD Hero2. Pga. GoPro HD Hero2’s store vidvinkel og da man læner sig lidt frem når man står på ski, skal kameraet være monteret mere ligeud end man umiddelbart tror. Så får man filmet sine ski, sin linie og ikke sin skihjelm. Uanset hvor man monterer sit GoPro HD Hero2, skal man huske på at kameraet har en enormt stor vidvinkel.

GoPro monteret på skihjelm

Således er mit GoPro hjelmkamera monteret. Det giver en god vinkel til at vise ens skiløb.

Redigering af GoPro optagelser

Der er mange gode programmer man kan bruge til at redigere sine GoPro optagelser med. Et af de bedste programmer til at få sine GoPro optagelser klar til videoreredigering er GoPro – CineForm Studio.

I programmet kan man bl.a. farvekorrigere sine optagelser. Det nye GoPro HD Hero2, giver mulighed for optagelser på helt op til 120fps. Det kan give virkeligt fede slowmotion optagelser. Sætter man blot farten ned på klippet i sit videoredigeringsprogram, får man et klip, som hakker sig gennem slowmotion delen.

Med GoPro – CineForm Studio har man mulighed for at sætte frameraten ned og dermed få en helt flydende slowmotion optagelse. Programmet har også mange andre funktioner. Du kan downloade programmet helt gratis. Hent GoPro – CineForm Studio gratis lige HER

GoPro HD Hero2 – How To video

Her er en video fra GoPro selv, som giver en meget pædagogisk gennemgang af hvordan man kommer igang med et GoPro HD Hero2. Det meste informationen kan man selv regne ud. Men er man lidt i tvivl, så er det en rigtigt god video, til at vise hvordan man kommer igang med et GoPro HD Hero2.

Vi håber du kunne bruge denne opstarts- og udstyrsguide til GoPro HD Hero2.