Kl. 10.00 var der briefing på bjerget, hvor deltagerne blev informeret om sneforholdene og de andre praktiske ting. Arrangøren Tobias Hansen lagde igen stor vægt på at bindingerne skulle sættes på max. Der var allerede fra morgenstunden utrolig fed stemning på bjerget og deltagerne virkede motiverede og tændte på at give den fuld gas.

Deltagerne fik halvdelen af deres point fra kvalifikationen med videre til Finalen. Hos herrerne var det Mads Vinther, Rasmus Dalberg-Jørgensen, Lars Hansen og Jeff Kjær-Vest der havde flest point med i bagagen. Det var dog ikke helt sådan at det endte i finalen.

Højt niveau hos herrerne

Niveauet blev igen i år taget til helt nye højder, på trods af den manglende sne gav herrerne sig fuldt ud, og gav publikum fantastisk underholdning. Det var dog især top 4 fra herrerne der virkelig gjorde sig bemærket med ekstremt svære linjevalg og kæmpe drops.

Jeff Kjær-Vest overhalte de andre favoritter indenom med et helt fantastisk run, jeg så ikke selv meget af hans run da jeg lå oppe på facet, men publikums udbrud gjorde det helt klart at det var ham der skulle løbe afsted med guldet. Derudover gjorde 1’eren fra kvalifikationen Mads Vinther, det også helt klart at han gik efter guldet, med et kontrolleret og vildt run med store drops og god fart.

Herrernes top 3 kom derfor til at se sådan ud:

  1. Jeff Kjær-Vest
  2. Mads Vinther 
  3. Rasmus Dalberg Jørgensen 

Stærkt kørende damer

Hos damerne var det igen Johanne Bangsgaard der gjorde sig bemærket. Hun kørte med så voldsom høj fart og kontrol at tilskuerne var ved at falde bag over stolene, der var ingen tvivl om at hun var den nye Danmarksmester. Derudover gjorde Nanna Føns samt Anne Lehnskjold sig virkelig bemærket hos dommerne med tekniske svære linjer og et rigtig godt flow. Desværre kom Marie Lyhne på afveje og tabte mange point i finalen, hun havde ellers vist ekstremt gode takter i kvalifikationen.

Damernes podie endte således:

  1. Johanne Bangsgaard
  2. Nanna Føns
  3. Anna Lehnskjold

Tak for i år!

Det var Helly Hansen Freeride DM 2014, endnu engang en stor succes, på trods af den manglende sne. Der skal lyde en stor tak til Tobias Hansen, Kasper Toft samt de andre hjælpere for et virkelig gennemført event.

Næste år håber vi dog at Freeskiing’s egen mand Martin Schøber er fri for skader, så han kan tage hele pisset igen.

Helly Hansen Freeride DM 2014 finale resultat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billeder fra finalen

Jeff vinder
Jeff udbryder i sejrsjubel efter et fantastisk run i finalen. Fuld fortjent!
Fuld fortjent at Johanne (toget) tager guldet hos damerne.
Fuld fortjent at Johanne (toget) tager guldet hos damerne.
Trine DJ viser at hun også kan kører freeride.
Trine DJ viser at hun også kan kører freeride.
Christian Nielsen Freeride DM
Christian Nielsen havde et vildt styrt, men fik hjælp af helikopteren.
Freeride DM Run
Tomas Lollike kører ned af en stejl coloir.