I går blev der afholdt kvalifikation til DM i Freeride 2014, vi var selvfølgelig med for at dække konkurrencen. I bunden af artiklen finder du en samlet point oversigt fra kvalifikationen. Tak til skiers.dk.

Konkurrencen skulle oprindeligt have startet kl. 10.00, men eftersom at underlaget var alt for hårdt ved dette tidspunkt valgte dommerne at udskyde starten til 11.15.

Jeg har selv kørt en del ved siden af facet hele ugen og jeg kan skrive under på at det bestemt ikke var det bedste underlag der har været til DM i Freeride. Det var derfor heller ikke de helt store pladder som deltagerne havde fundet frem, der var endda nogle der kørte på pisteski.

Herrerne fik lov til at starte i år og allerede fra starten af var det tydeligt at se at den manglende sne gjorde det utrolig svært at holde sig på benene. Niveauet var ekstremt højt hos herrerne, der blev kørt en masse spændendende og teknisk svære linjer. Dog var det synd at så stor en del af deltagerne måtte udgå eller lide et stort pointtab fra konkurrencen pga. styrt og tab af ski, deriblandt storfavoritterne: Karl Johan, Jonas Peters og Sebastian Jensen, der ellers viste at de var blandt de bedste.

Der første deltager der virkelig gjorde sig bemærket var Freestyle kongen Rasmus DJ der kørte et perfekt run med masse af kontrollerede drops og ekstrem høj fart og flow. Derudover viste brødrene Mads og Jacob Vinter at de også gik efter en plads på podiet med utrolig svære linjevalg og ekstrem god kontrol, de kom videre fra kvalifikationen med en 1. og 9. plads.

Efter at mændene havde kørt var det damernes tur, de startede længere henne på eftermiddagen og betingelserne var derfor ikke helt så dårlige som hos de første herrer der måtte kører på et ekstremt hårdt underlagt.

Niveauet hos Damerne har aldrig været så højt som det var i år, der var rigtig mange gode riders hos damerne. Den der bemærkede sig allermest var Johanne der kørte et utrolig svært run med rigtig meget fart i skiene, det gav næsten kuldegysninger at høre publikum der brød ud i stor larm der hun kom i mål. Der var slet ikke nogen tvivl om at hun skulle have første pladsen med dette run. Senere fik hun udover en førsteplads og 6.5 point med videre til finalen årets Sickbird for hendes ekstremt gode run. Jeg savnede dog lidt at der var nogle der gik benhårdt efter Sickbirden ved at gøre noget helt ekstremt, som vi har set nogle af de andre år, men med de dårlige sneforhold, var det fuld forståeligt at der ikke blev kastet flips eller taget de kæmpe drops.

Sidste års unge vinder Josephine Lützau måtte desværre ned at ligge tidligt i hendes run, og det virkede som om at det påvirkede hende ret meget hele vejen ned, derfor gik hun desværre ikke videre til finalen.

Der var rigtig god stemning til eventet og det så ud som om at folk i bunden havde en kæmpe fest. Alle riders fik en rigtig god hyldest i bunden og det var fedt at være en del af eventet. Arrangøren Tobias Hansen styrrede showet som altid, og det var en fornøjelse at høre ham tale i mikrofonen i 4 timer under konkurrencen.

Bjørn Elmsted har taget de hårde solbriller med til Tignes.
Bjørn Elmsted har taget de hårde solbriller med til Tignes.
Veteranen lai styrter voldsomt
Veteranen Lai Bokelund styrter voldsomt ned af facet. Han kom heldigvis ikke til skade.
God stemning bag pulten - Mikkel og Peter Leverer varen!
God stemning bag pulten – Mikkel og Peter Leverer varen!
Helly hansen freeride dm 2014
Hygge i solen
_DSC8764
God stemning til konkurrencen
_DSC8752
Sebastian Jacobsen holder humøret højt selvom at han styrtede undervejs
Jakob Vinther på vej ned af en smal coloir
Jakob Vinther på vej ned af en smal coloir
På vej i mål
På vej i mål
Den danske skilegende Nikolaj Vang giver Bjørn Elmsted gode fif!
Den danske skilegende Nikolaj Vang giver Bjørn Elmsted gode fif!
Christian Emil Thorup sikrer sig en plads i finalen efter sit run.
Christian Emil Thorup sikrer sig en plads i finalen efter sit run.
Der bliver spottet linjer fra bunden
Der bliver spottet linjer fra bunden
_DSC8940
På vej ned i en tricky coloir
To af favoritterne ramte ikke dagen, men det tages med et smil.
To af favoritterne ramte ikke dagen, men det tages med et smil.
_DSC8923
På vej ned i gennem en smallere coloir
_DSC8898
BBQ i danski caféen
_DSC8885
Jonas Peters på vej i mål.

 

Resultater_kval_freeride_DM_2014