Helly Hansen Freeride DM kvalifikation

Kvalifikationen til Freeride DM blev afholdt under fine vejrforhold. Langt de fleste riders kørte deres run under høj sol, der var dog også en del som mit i feltet kørte i meget fladt lys. Facet var opkørt men blev i løbet af dagen blødt op, så der var god slush ice at køre i.

Kvinde resultatliste:

Kvalifikation freeeride dm kvinder

Resultatliste Herrer:

Kvalifikation herre freeride DM

Kvalifikationens sickbird:

Sickbird Christian Fløjgaard Freeride DM

Kvinderne

Kvalifikation Freeride DM kvinder

Josefine Lützau sender den udover et drop

Kvinderne til årets Helly Hansen Freeride DM kvalifikation gav den rigtigt god gas. Langt de fleste af pigerne kørte hurtige og kreative linier ned igennem facet. Af imponerende gennemløb kan jeg nævne Josefine Lützau Randow, som med flere drops og god fart viste hvorfor hun kunne vinde et Freeride World Tour Junior Event. Anja Bolbjerg kørte som sædvanligt en meget aggressiv og fed linie. Pigerne fra Piger i Pudder kørte tekniske linier ned over bjerget.

Herrerne

Freeride DM kvalifikation Herrer

Emil Juhl Madsen på en af de mere tekniske sektioner på konkurrence facet

Hos herrerne blev der kørt virkelig hurtigt og droppet helt enorme klipper. Som det første vil jeg nævne Christian Fløjgaard, som endnu gang viste at han har de største nosser i dansk freeride. Han droppede en klippe på 20+ meter, som han desværre tomahawkede ud af. Af imponerende runs kørte som sædvanligt Peter Isaksson et rigtigt godt løb. Nathan Heintz kørte et vildt løb, med et dobbeltdrop i starten og et rigtigt stort drop i bunden. Carl Johann Hansen, som har haft 2 sæsoner i St. Anton, kørte en af dagens allerbedste linier. Fyrene fra Freelounge kørte alle sammen hurtige og aggressive gennemløb som blev krydret med flere store drops.

Mit eget run og oplevelse

Freeride DM kvali martin schøber

Inden det gik galt i mit eget run.

Jeg havde fundet en god linie, som ville tage mig ned til bunden hurtigt og sikre mig en plads i finalen. Desværre gik det langt fra som forventet. Jeg kom godt ned over den første halvdel af facet. Da jeg kommer hen til hvor jeg skal ind i den yderste hylde, henover noget græs går det dog galt. Jeg drejer for meget til højre og ender med at misse alt det spændende i min linie. Da jeg først indser det er det længe for sent og jeg vælger at gå all-in og tage en stor klippe i bunden. Det lykkedes dog heller ikke, så styrter og mister min ski. Skuffelsen er stor, jeg havde forventet langt mere af mig selv. Især det at jeg misser min linie irriterer mig voldsomt, jeg burde have været meget opmærksom på hvor jeg skulle hen.

Video af mit kvalifikationsrun til Helly Hansen Freeride DM

Billeder fra Freeride DM Kvalifikation

Dommer Freeride dm kvalifikation

Dommerne sidder nede mellem publikum og holder øje med alle riders

Freeride DM Kasper

Kasper Wichmand Larsen i fuld fart ned igennem en smal passage

Fløjgaard interview freeride dm

Kvalifikationens sickbird, Christian Fløjgaard, bliver interviewet til TV2 Sport

Molzen Gopro Freeride DM

Jacob Molzen vinder GoPro prisen for det mest underholdende gennemløb.