Alle billeder venligst udlånt af Alexander Vissing / Riders.dk

Vi kørte afsted lørdag aften fra Danmark. Målet med den lange køretur var Mayrhofen og mere præcist, Gasthof Zillertal (www.gasthof-zillertal.at), hvor vi til en mere end rimelig pris har indlogeret os for den kommende uge. Planen var at stå på ski allerede søndag formiddag.

Første uheld

Det hele gik dog lidt i vasken, da vi kørte bilen varm og jeg valgte at skrue låget af ind til kølervæsken. Det kan jeg lige så godt sige nu, det får du intet godt ud af! Udover en andengradsforbrænding på hånden. Så skiløb blev det ikke til. Tilgengæld fik vi set og besøgt en af Mayrhofens læger, og det skulle ikke blive sidste gang.

Skarp snowpark og godt vejr

Mandag lykkedes det os dog at komme på ski. Vejrudsigten havde lovet let regn og overskyet, som vi nærmede os gletsjeren blev vi ikke ligefrem beroliget. De grå skyer lå tungt omkring bjergene. Vi tog dog chancen og blev belønnet. Da vi kom op til snowparken, var skyerne trukket højere op og solen tittede forholdsvist ofte frem. En rigtigt god dag på ski.

Hintertux snowpark

Vissing udfordrer et af de mere tekniske rails

Betterpark Hintertux

Betterpark Hintertux står virkeligt skarpt, omend den er lidt kort. Snowparken består af 2 kicker linier, med hver 2 kickers, samt nogle rails og jib obstacles. Farten er ikke noget issue og opbygningen er snowparken er mere end fornuftig. Vi når masser af gennemløb per dag. Det bedste ved det hele er at det, stort set, kun er os i snowparken. Vi kan køre præcis som vi vil, lige når vi vil.

Snowpark hintertux

Tyron på et jib obstacle. Hernede kaldet et “bumlerør”

Hårdt team

Teamet består af mig selv, Martin Schøber, Alexander Vissing, Christian-Emil Thorup, Alexander Tyron og Lisa Sauerwein. Alle de andre er nogle langt bedre freestyle skiløbere end undertegnede og det er en fornøjelse at følge dem rundt i snowparken. Se deres stil og blive inspireret af det høje niveau og kreativiteten.

kicker hintertux snowpark

Thorup i en stilet 3’er, med de grå skyer i baggrunden

Andet uheld

Andendagen på ski skulle dog vise sig ikke at blive så vellykket som den første dag. Vejret så bedre ud fra dalen, men da vi kommer op på gletscheren glider skyerne hurtigt ind og ligger sig som et gråt tæppe. Samtidigt begynder det lige så stille at hagle og regne, ikke noget som var uoverskueligt.

Desværre får dagen dog en uheldig slutning, da Tyron er så uheldig at overskyde en switch 3 (som han ellers lavede flere gange til perfektion på dag 1) og smadrer sit knæ. Dårligere timing kunne det næsten ikke være. Han skal heldigvis ikke opereres og er fuldt funktionsdygtig til næste vinter.

Hintertux skade

Alexander Tyron på vej ned fra bjerget efter hans uheld.

Mange muligheder i Zillertal

Efter den korte dag på bjerget, klarer skyerne op og solen skinner fra en blå himmel. Det udnytter vi til at bruge en af Zillertals mange udendørs aktiviteter, et såkaldt actionland. Her kunne vi bade, springe i trampoliner, skate, minigolf i en billard version m.m. En god eftermiddag i en af de solrige perioder i det meget omskiftelige vejr.

udspringsvanvid mayrhofen

Uanset vejret og andre forhindringer, vil vi være at finde på gletscheren i morgen tidlig. Sommerski i Hintertux kan klart anbefales, de har åbent 365 dage om året og snowparken er åben to uger endnu. Udnyt det, mens muligheden er det. Og så vidt jeg kan se, er vejret ikke misundelsesværdigt hjemme i Danmark.

Lidt flere billeder til samlingen

Hintertux snowpark

Steeeeze!

Schøber backflip hintertux snowpark

Forfatteren med et trick som aldrig bliver gammelt, backflip.

Vores idylliske Gasthof Zillertal

tuxertal

Det er godt at kunne skifte til shorts, når man kommer ned til sommervejr