Listen er meget omfattende og skrevet til store backcountry ture. Så den er nok lidt overdrevet for de skitoure, som vi typisk går. Men har du ambitioner om at gå længere ture, kan den være rigtigt god at bruge som inspiration.

Rygsækken

Minimumsstørrelsen du bør overveje til rygsækken er omkring 25-30 L. Du kan med fordel have en større rygsæk også. Du vil have et setup, som giver dig plads nok til at pakke det essentielle, med plads til lidt ekstra.

Pakke rygsæk

Foto: Sean Zimmerman-Wall

Bipper, skovl og sonde

Du kan aldrig have det ene uden at have de andre. Gå efter en stor skovl og et kraftigt håndtag til din skovl. En 300 cm sonde optager mere plads, men det er den professionelle standard og den er med slidstærk end de fleste 240 cm sonder. Enhver bipper er lige god, så længe du ved hvordan du skal bruge, hold dog in mente at bippere med tre antenner er bedre for flere og dybere begravelser.

Førstehjælp

Maasser af bandage, rulle gaze, 4×4’ere og triangulær bandager er gode til skader og blødninger. SAM quick-splint og elastiske bandager er gode til brækkede håndled og mindre knogle skader. Et varmetæppe er essentielt for at holde den tilskadekomne varm. En lommemaske til CPR er hurtigt, praktisk og renligt. En god trauma saks kan være godt til at klippe tøj op for at kunne vurdere en skades omfang.

Radio eller mobil

En håndholdt to-vejs radio til at snakke med dine partnere er en rigtig god idé. Især i i terrænhuller, hvor mobildækningen kan være dårlig. Din Iphone er en god backup, men vær sikker på at holde den på god afstand af din bipper. Bare for en sikkerheds skyld. Jeg har typisk min i lommen eller rygsækken.

Redningsudstyr

Et harness, rappelling gear og nogle carabinere, sammen med 20-30 meter 0,7 cm reb som en ekstra back-up til svære redninger. I tilfælde af at du bliver nødsaget til at overnatte, kan du medbringe en Bivy sack og udstyr til at starte et bål.

Værktøj til at studere sne

For at studere sne, skal du bruge en notesbog, forstørrelsesglad, krystal kort, thermometer, blyant og en foldbar lineal.

Diverse

Et kompas til at hjælpe navigationen. En schweizerkniv eller andet multi tool fordi de kan bruges til alting. Ski straps. Et nødblus eller andet, som gør at du kan blive set fra en helikopter. Et par ekstra tørre handsker og ekstra mellemlag. Det er alt noget som kan hjælpe dig i svære situationer.

Denne liste er løst oversat fra artikel på Powder Magazine