Sebastian-profilFor at du kan lære lidt om Sebastian, har vi lavet et lille Q&A med ham om, hvem han er, hans skibaggrund, ambitioner mv. Han er skide god og vi kan love dig for at du kan forvente en masse gode artikler fra hans hånd. Læs med og bliv introduceret til Sebastian, som vil stå for dybdegående og gennemarbejdede artikler.

Hvem er Sebastian Jensen?

Jeg hedder Sebastian og I øjeblikket arbejder jeg så meget som muligt, for at spare op til en god vinter med sne under plankerne. Jeg har altid haft en enorm interesse i skiløbets forskellige aspekter, og når jeg ikke står på ski, så bruger jeg min tid på at forberede mig til den kommende sæson ved at læse ski relaterede artikler, og holde mig opdateret med tonsvis af edits og film.

Mine mange uger på ski har resulteret i en håndfuld forskellige skader, bl. andet et brækket håndled, brækket kraveben, 2x sprunget korsbånd, menisken læsion og ledbåndsruptur. De efterfølgende genoptrænings sessioner har givet mig en bred vifte af viden indenfor netop de skader, og det har motiveret mig til at starte på fysioterapeut uddannelsen i februar 2015, med en drøm om at rejse rundt og bruge faget på skiområder rundt omkring i verden.

Læs hans første artikler

Hvornår og hvordan begyndte du at stå på ski?

Jeg blev allerede som en meget ung knejt slæbt med til de norske fjelde af mine forældre. Jeg var omkring 3-4 år da jeg første gang fik mine egne ski klikket på, og siden da er min passion for skiløbet blomstret i vejret.

Siden første gang på ski, var jeg de efterfølgende år afsted til forskellige destinationer én gang om året, i syv dage. Det var først i 14-15 års alderen, at det virkelig gik op for mig, at skiløbet var noget helt specielt. Jeg begyndte at spare alle mine penge op, så jeg kunne komme af sted flere uger hvert år, og siden det startede har jeg ikke kunnet få nok.

Mutegrab-og-bluebird-højt

Følelses af, at man bliver bedre på ski dag for dag, er noget af det fedeste i verden. Man når aldrig et punkt i skiløbet hvor man ikke kan lære mere, og det er noget helt specielt.

Har du været på skisæson? Hvis ja, hvor?

Min første hele sæson på ski havde jeg sidste vinter sæsonen 13/14. Jeg tilbragte den i Whistler, og nød hvert et sekund. Inden sæsonen havde jeg arbejdet fuldtid i 5 måneder, og på den måde havde jeg råd til stå på ski hver eneste dag, uden at skulle arbejde.

Jeg boede i en lejlighed i Whistler Village med 3 af mine gode kammerater, og de var i samme situation som mig, altså frie til at shredde bjergene uafbrudt af arbejde. Det resulterede også i over 100 fulde dage på ski, som virkelig gav noget erfaring og progression både i backcountry’et, men også i parken.

Tits-deep-powder

Det med at have nogle gutter at shredde med skal virkelig ikke undervurderes. Det er en kæmpe motivation at se sine kammerater udvikle sig skimæssigt, og det giver også en selv lyst til at prøve noget, som man måske ikke ville have prøvet uden de var der. Så et godt råd er altid at finde et ‘crew’, om det så er dine venner hjemmefra, eller nogle locals der deler din skiglæde og passion.

Hvad skal du lave den kommende vinter?

Den kommende vinter håber jeg at komme afsted til flere forskellige destinationer i Alperne, i hvert fald med to måneder på ski sammenlagt. Jeg har ikke noget fast planlagt endnu, men det er mest fordi jeg lige ser på hvordan min korsbåndsskade tager sig ud i de kommende uger og måske måneder.

Flat-box-truckdriver-

Jeg skifter mine alm. pudderski med faste bindinger ud med et touring setup, og jeg håber at tilbringe meget tid i de store bjerge og prøve at finde mine egne linjer, og nyde oplevelsen der ligger i det.

Derudover vil jeg også gerne arbejde på min stil i parken, og bygge en masse nye tricks på mit repertoire.

Top-of-the-world-pic

Jeg prøver hele tiden at dygtiggøre mig til den kommende sæson her i off season, hvor jeg lige nu prøver at lære alt hvad jeg kan om sikkerhed i bjergene. Jeg vil gerne kunne køre de rigtig fede linjer til vinter, med en følelse af, at jeg har styr på de forskellige sikkerhedsfaktorer angående stejlhed ifht. laviner, de forskellige snelag og selvfølgelig have styr på hvordan jeg skal agere hvis uheldet sker.

Hvilken type skiløb foretrækker du?

Det er et svært spørgsmål, som jeg har en smule problemer med at besvare begrundet min passion for de forskellige aspekter af skiløbet. Jeg elsker at komme ud om morgenen på en god pudder dag og nyde de linjer naturen har foræret mig, men jeg elsker også at have en god bluebird dag i parken hvor jeg sætter et nyt trick. Det er bare den følelse af rendyrket stoke som jeg jagter, og jeg føler, at man kan opnå den på flere forskellige måder på bjerget.

Skærmbillede-2014-05-13-kl.-17.05.23

Et af mine idoler har altid været Candide Thovex. Jeg elsker hans alsidighed, og det er fedt at se en pro, som både ‘killer’ den i de helt store bjerge, men også helt og aldeles dominerer i parken. Jeg vil gerne være en alsidig skiløber, som kan nyde de forskellige aspekter, alt efter hvad man lige har lyst til.

Hvad kan læserne forvente sig af dine artikler?

Læserne kan forvente gennemarbejdede og dybdegående artikler omkring skader, freeride, park og generelt bare livet der følger med som skibums.

Især mine artikler omkring skader bliver fede og gennemarbejdede, her vil jeg prøve at kombinere mine ski viden med fysioterapeut uddannelsen til at koble et ekstra lag faglighed på mine artikler. Jeg ved skader er noget vi alle bøvler med, og jeg vil prøve at gøre det lidt lettere for os alle, at komme ovenpå igen efter en skade.

270-af-sucess

Samtidigt vil jeg prøve at opdatere med reportager fra mine forskellige skieventyr i fremtiden, og også skrive artikler om de forskellige personligheder jeg møder på min vej. Jeg vil prøve at give et indblik i nogle skiers, der måske ikke helt har slået igennem, men er godt på vej og dropper de mest svedige edits, som ikke lige når ud til mængden.