At køre switch på ski er det samme som at køre baglæns på ski eller at køre fakie. Hvis du bliver god til at køre switch, kan du begynde at lave tricks på både kickers og jibs, mens du kører switch. I første omgang er det dog vigtigst at få styr på, hvordan du kører, drejer og bremser switch.

Øv dig med familien

En af de bedste måder for at træne at køre switch på ski er at køre hele pister og nedfarter switch. Kører du eksempelvis med familien eller nogle af vennerne, som ikke er lige så hurtige på ski som dig, så kan du nemt bruge tiden på at lære at køre switch og blive komfortabel med at dreje og bremse switch på ski.

Ski switch Adam Delorme
Det er ikke så svært at køre switch på ski

Teknik til at køre switch på ski

Det er ikke svært at lære teknikken til at køre switch på ski, men det kræver lidt tilvænning og at du kører lidt anderledes på ski. Når du skal køre switch på ski, så skal du bruge “sakse-metoden”. Det betyder reelt at når du vil dreje, så kigger du over skulderen, lægger pres på, og skubber din ene ski tilbage. Dette vil få dine ski til at dreje, alt imens at du kan se hvor du kører, selvom du har ryggen ned af bakken.

Switch på ski video

Matt Sterbenz, pro skier og medejer at det hurtigt voksende skifirma 4FRNT, tager dig igennem teknikken bag at køre switch. Samtidigt fortæller han lidt om, hvorfor det er anbefalelsesværdigt at placere din skibinding på det anbefalede punkt.

Sådan kører du switch på ski

  1. Start på en begynderpiste, som ikke er alt for stejl. Få lidt fart på (det er nemmere i fart).
  2. Kig over din yderside skulder, dvs. du skal kigge over skulderen i samme side, som den ski du skubber tilbage. Vil du dreje til din venstre, så skubber du højre ski tilbage og kigger over højre skulder. Det kan være en fordel at placere din hånd, i det givne tilfælde højre hånd, på din røv, således at du åbner skulderen. Det vil gøre det nemmere at kigge over skulderen og se hvor du kører.
  3. Hold dine ski parallele. Det ser langt bedre ud end at plove.
  4. Pres dig selv med stejlere eller smallere pister. Vær dog altid opmærksom på at du ikke kører ind i andre skiløbere eller snowboardere.
  5. Fokus og beslutsomhed er vigtigt. Bliv ved med at prøve at køre switch på ski, selvom det godt kan virke svært i starten. Så snart du har styr på teknikken, så er det ikke indviklet.
  6. Tid til at ramme mindre kickers, boxe og rails. Start i det små med switch 180’er osv.
zero spin jossi wells
Zero spin er det ultimative switch trick

Vigtige ting at huske

  • Husk at dreje overkroppen når du svinger til den modsatte side. Dvs. Hvis du går fra at dreje til venstre og skal dreje til højre, skal du huske at dreje overkrop og hoved således at du altid kigger over din yderste skulder.
  • Hold øje med andre folk og omgivelserne på pisten. Det kan være en fordel at starte på pistern, som ikke er overfyldte.
  • Beslut dig for at køre switch og gør det konsekvent, selvom det bliver svært. Det er den bedste måde at lære det på.
  • Hold øje med bedre freestyle skiere og forsøg at lure deres teknik af. Eller spørg dem om hjælp. Langt de fleste i snowparken er villige til at give et godt råd eller to.

Få flere freestyle trick tips her

 Andre videoer om at køre switch

Her kan du finde nogle flere videoer, som beskriver teknikken bag at køre switch på ski.

Chris Turpin og Newschoolers

Den nuværende russiske freestyle landstræner giver dig nogle gode tips til at køre switch på ski.

How to snow ski switch

Selvom han snakker lidt for hurtigt og titlen på videoen er tæt på forfærdelig, så får du en masse god info om at køre switch på ski i videoen.

Afslutning

Jeg håber at du har fået nogle gode tips til at køre switch på ski i denne mindre guide/artikel. Det er stærkt underholdende og vanedannende at køre switch, samtidigt giver det dig muligheden for at lære mere tekniske freestyle tricks på mindre features og kickers.

Har du nogle andre gode råd til at lære at køre switch på ski, skal du være mere end velkommen til at ligge en kommentar lige herunder.