Det er nemmest at lave sne, og billigere, at lave sne når temperaturen er under frysepunktet. Med moderne teknologi kan det dog godt lade sig gøre at lave sne i plusgrader. Så her kan få svar på hvordan laver man sne ved at se nogle af de interessante videoer, som vi har samlet herunder.

Hvordan laver man sne?

Når man laver sne, så skyder snekanonerne en kombination af vand og komprimeret luft ud under højt tryk gennem små dyser. I dyserne knuses de utroligt små vandpartikler, som derefter skydes langt ud i luften. Når de små partikler hænger i luften fryser de og falder ned på pisten som sne. Desto koldere det er, desto mere sne kan der laves.

Hvordan laver man sne
Snekanoner igang med at lave sne.

Bedre end “rigtig” sne?

Der er naturligvis forskel på naturlig sne, som falder over bjergene og så den kunstige sne, som skabes i snekanonerne. Danmarks til dato bedste alpine racer, Johnny Albertsen, mener at de bedste pister kommer når man har en bund af natursne og et friskt lag kunstsne på toppen. I sig selv er kunstsne en smule for aggressivt og hurtigtreagerende, mens natursne kan være for levende ift. ønskerne for en almindelig dansk skiløber.

Thomas Uhrskov kigger ind i snekanoner

Thomas Uhrskov tager dig forbi Alpe d’Huez skiområde, hvor han får et indblik i hvordan man laver sne i et af de større franske skiområder.

Snowscience – Sådan laver man sne

Den store amerikanske hjemmeside OnTheSnow har snakket med deres meteorolog og fundet ud af hvordan og hvornår man kan lave sne.

Sne i Utah

Selv i staten med verdens bedste sne, er de nødt til at lave kunstsne. Her tager Alta skiområde dig igennem processen omkring hvordan man laver sne.

Håber denne artikel har hjulpet dig til at finde ud af hvordan laver man sne.