Almindelig uld vs. merinould

Når man sammenligner merino med almindelig uld har merino finere og blødere fibre, som en klar overlegen tekstur til merinoen. Med merino får du en blød silkelignende følelse. Også selvom du skule have følsom hud.

Syntetisk vs. merino

Naturlige uldfibre har en langt mere kompleks struktur end syntestiske materialer som polypropylene og polyester. Disse materialer er baseret på petroleum og kan ikke ånde på samme vis som det naturlige uld. Det gør at når de bliver vævet ind andre materialer er tøjet begrænset til envejs fugtbevægelse. Hvorimod merino kan ånde to veje og har overlegne insulerende egenskaber.

Merinould

Temperaturregulerende

I merino er der millioner af mikroskopiske luftlommer. I både køligt og ekstremt koldt vejr, vil de hver især indfange luft og holde kropsvarmen indelukket. Ved at frigive og absorbere fugt regulerer merino naturligt temperaturen. I praksis gør det at merino holder dig varm i kulden og nedkøler dig i varmen.

Ekstremt blødt

Som noget helt andet end traditionel uld, så har merinould en en meget blødere tekstur som er utroligt behagelig. Det er bevist at det keratin som findes i merino hjælper til at blødgøre din hud. Dette er en af hovedårsagerne til at merinould er perfekt som førstelag.

Lugtbeskyttelse

Den naturlige anti-bakterielle beskyttelse der findes i merino er en effektiv beskyttelse mod den grimme lugt, der typisk kommer i skiundertøj. Dermed kommer du ikke at lugte helt dårligt efter en tur på ápres eller et stort hike. Du kan derfor i realiteten faktisk nøjes med et bruge et sæt merino skiundertøj til en hel uges skiferie.

Ekstremt åndbart

Ved at tillade luften at ånde ind og ud har merino en naturlig evne til transportere fugt fra kroppen. Merinould tørrer ekstremt hurtigt og har en evne til altid at isolere og køle din krop.

Mons Royale skiundertøj

Jeg har for første gang kørt med skiundertøj i merinould fra Mons Royale, og jeg er dybt imponeret. Grundet det lave sneniveau i Østrig, har vi været nødsaget til at hike som sindssyge i den første uge hernede og jeg har endnu ikke oplevet at det har lugtet grimt. Det er en fordel, hvis du ligesom mig ikke er kæmpe fan af at vaske undertøj.

Mons Royale er et New Zealandsk brand, som har specialiseret sig i at producere tøj og skiundertøj i det naturlige merinould. Deres progressive designs kombineres med de exceptionelle naturlige evner fra merinoulden.