Greg Hill har tidligere skitouret 2 mio. vertikale fod på et år, 50.000 vertikale fod på et døgn og 100.000 højdemetre på en måned. Alligevel har hans seneste udfordring, givet ham nogle helt andre perspektiver på livet og på udfordringer i bjergene. Her kan du se historien om, hvordan han vil klatre 100 forskellige bjergtoppe uden brug af fossile brændstoffer.

Video

Selvom hans seneste udfordring ikke involverer en næsten overmenneskelig fysisk præstation, så har hans elektriske mål krævet en masse. Planlægning, tålmodighed og en anden tilgang til bjergene har været nødvendig, for at kunne nå målet.

Inspiration

Jeg synes at videoen er inspirerende, fordi her er en ski atlet/influencer/professionel skiløber eller hvad end du vil kalde ham, som rent faktisk bruger hans platform til at forsøge at inspirere til klimavenligt skiløb. Og viser at det er muligt, at lave spændende projekter og bjergtoppe uden at have et kæmpe CO2-aftryk. Det er virkeligt inspirerende.

Det kommer med en pris

Noget af det bedste ved videoen er faktisk, at han også fortæller om, hvilke fravalg, der følger med, når man forsøger at omlægge sin livsstil. Og at han er ærlig omkring, at det koster noget for ham selv og hans familie.

For det vil ikke være uden omkostninger at omlægge ens livsstil, og vores samfund, til at være mere bæredygtigt. At tro andet er ren utopi. Derfor synes jeg virkelig også, at det er positivt, at der kommer fokus på nederlagene, de dage som ikke er sjove og naturligvis de små og store sejre undervejs.

En inspirerende film!