Hvordan går det, og hvor står du på ski i øjeblikket?

Det går godt. Jeg har virkelig kunnet drage fordel af én af ​​de bedste vintre målt her i Chamonix. Da touren sluttede, tog jeg her til for at stå på ski og klatre i to uger, som jeg forsøger at gøre, hver gang jeg kommer til alperne.

Tillykke med din sejr i FWT. Har sejren ændret dine planer for resten af sæsonen eller givet dig nye muligheder?

Mulighederne, når du deltager i Freeride World Tour, er forbløffende. Noget af det bedste er de forbindelser, du skaber – venner og projekter er tilgængelige på dybest set hvert et bjerg i verden fra Himalaya over Alaska til Antarktis. Mine planer bliver ikke for alvor ændret. Min kalender er allerede fuld, så jeg har rimelig travlt med at holde trit med vinteren.

Drew tabke FWT
Drew Tabke på toppen af podiet! // Extreme Verbier – P. Field

I år er det interessante, at de forskellige events’ online rækkevidde og globale distribution smadrer alle de tidligere begivenheder. Freeride World Tour bliver større og større, så det kommer til at blive spændende at se, hvad det betyder for atleterne, der i fremtiden vælger at gøre dette til deres karriere.

Hvordan var det at køre Bec de Rosse i år?

Bec var i ekstremt god stand sammenlignet med de foregående fire år, jeg har konkurreret i Verbier. Men da det er en så stor og udsat top, betyder “gode” forhold på Bec, at du stadig har masser af sluff og sne, der bevæger sig. Derudover har du vekslende sneforhold over 800 meter af nedstigningen, der varierer fra pulver til is og så mange sten, at du med garanti rammer dem gennem sneen i hele dit løb, og så er det en kompliceret og udmattende nedkørsel. Selv i de bedste forhold er det intenst at køre på det bjerg.

Bec de Rosse Verbier
Det freygtede Bec de Rosse / Freeride World Tour

Hvilket sted er din favorit til at konkurrere?

Nøglen til at konkurrere er evnen til at kunne stå på ski med den stil, der passer bedst til stedet og sneen. Jeg har haft gode resultater på de fleste af stederne på tour’en, men dér, hvor jeg virkelig havde et godt løb, var i Revelstoke, BC.

Jeg har hørt en hel del diskussion om bedømmelsen i forbindelse med det nye system. Har du nogen kommentarer til det set fra en deltagers synspunkt?

Jeg er virkelig tilfreds med måden, man i øjeblikket diskuterer bedømmelsen på. Selvom bedømmelserne involverer et utal af spørgsmål, tror jeg lige nu, at en masse af snakken går på at balancere freestyle op imod klassisk big mountain skiløb.

Jeg ville være mere bekymret, hvis sporten blev så fokuseret på diskussionen om tal i stedet for stil. Jeg er virkelig begejstret for, at et løb med masser af hop og tricks kan vinde i én begivenhed, for derefter at et løb med høj hastighed og teknisk alpestil vinder den næste.

Drew Tabke TNF
En glad Drew Tabke / D. Daher

Vi har også Pro Freeriders Board – otte ryttere, der repræsenterer alle discipliner – der fungerer som atleternes stemme direkte til dommere og arrangørerne. FWT gør et rigtig godt stykke arbejde med at inkludere PFB i beslutningsprocessen for sporten og sørger dermed for, at ​​freeride går i en retning, der er drevet af atleterne.

Jeg har læst et interview med dig på Freeskier.com, hvor du sætter spørgsmålstegn ved brugen af ​​de populære airbags. Kan du forklare læserne, hvorfor du ikke er en stor fan denne nye teknologi?

Jeg er stor fan af effektiv lavineteknologi, og jeg mener, ​​at ABS har vist sig at være meget effektiv. Ligesom lavinesonder og Avalungs. Min overbevisning er, at beslutningsprocessen i bjergene bør foretages som om, du ikke har det sikkerhedsudstyr med dig. Dit udstyr bør aldrig have indflydelse på din beslutningstagning.

Drew Tabke har kørt et af de bedst FWT runs nogensinde

Sidste år tog du på camping i Alaska. Kan du give en indsigt i dine skiplaner for de kommende måneder?

Jeg løber stadig hårdt i Chamonix, betingelserne er virkelig gode lige nu. Jeg springer Alaska over i år – det er mit foretrukne sted at stå på ski, men jeg har været væk det meste af vinteren på FWT, så jeg ser frem til noget tid derhjemme. Jeg bor i Seattle, og de har haft en fantastisk vinter, hvilket betyder, at der er mulighed for skimountaineering på gletsjere og skiløb på de høje tinder frem til juli. Som altid vil jeg tage tilbage til Chile denne sommer for at arbejde, stå på ski, træne, surfe og udforske.

Tak for, at du havde tid til at besvare vores spørgsmål. Vi ønsker dig god sne for resten af ​​sæsonen. Det er altid underholdende at se dig stå på ski. Har du et sidste shout out eller nogen, du vil takke?

Stort tak til arrangørerne og tilhængere af freeride! Menneskerne, der støtter denne sport, er utrolige – de gør det af lidenskab først og business bagefter. Ånden i freeride er i live og har det godt.