Vi kørte tidligt afsted fra St. Anton over Arlberg passet. Et begyndende snefald tegnede godt for to dage i et skiområde, som er velkendt for sine mange offpiste muligheder og mangel på freeridere og offpiste skiløbere.

Efter at have haft nogle problemer med at lokalisere turistkontoret i den lange dal, som er meget opdelt, lykkedes det os at få fat i vores liftkort og køre direkte til liften. Her hookede vi op med vores gode venner, hvoraf flere af dem har gjort sæson i Silvretta Montafon.

Montafon Snowpark

Vissing steeze på en solskinsdag inden vi ankom. Foto: Jens Peter Frederiksen

Vil du lære mere om Silvretta Montafon – Besøg da deres hjemmeside

Claim to fame

  • Vorarlbergs største skiområde med 245 km piste
  • Verdens længste skitunnel
  • Hochjoch Totale – 12 km lang dalnedfart
  • Nike Snowpark
  • Randonné til Schweiz og Lichtenstein

Piste check

Første dag foregik i stormlignende forhold. Det var blæsende, gråt og ret så koldt. Dagen gik med at udforske pisterne og prøve kræfter med de mere eller mindre menneskelige setups og features i parken. Vi kan skrive under på at Hochjoch Totale er lang og meget underholdende. Pisten snor og bugter sig gennem skoven, hvilket har givet den en masser rollers og sjove sving.

Omkring Nova og Garfrescha findes det største antal pister og moderne lifter, så er du en pistefræser er det her du skal bruge størstedelen af din tid.

Montafon offpiste

Jens Petter thrasher en ordentlig pillow. Foto: Iversenphotography.com

Nike Snowpark i Montafon

Nike Snowpark er et kapitel for sig selv. Sidste år brugte Nike Silvretta Montafon til deres Nike Chosen uge. Snowparken har derfor en masse vilde og seje features, som kan få enhver parkrotte til at glæde sig som et lille barn. For undertegnede var det mere en kamp med frygten for de enormt høje rails og et trappe setup. Men vil du blive en bedre freestyler er det klart et sted at holde til. Snowparken har sin egen lift, som hurtigt tager dig op igen.

Da vi som nævnt tidligere overhovedet ikke så solen i løbet af vores to-dages besøg, har det været svært at vurdere skiområdets muligheder. Men ifølge vores gode venner er mulighederne for offpiste- og touring skiløb uanede. Især det mindre område, Gargellen, skulle svømme i muligheder for touring og store linier.

Powder montafon

Martin på vej ned i et pillow paradis. Foto: Iversenphotography.com

Snestorm

Vi fik dog lov til at prøve Montafon i 20 cm nysne og stormskiløb – Og nøj hvor var det godt. Vi kørte stort set udelukkende fra en lift. Terrænet i den tilhørende skov var afvekslende, udfordrende og vanvittigt sjovt. Der var åbne flader, tætte træer, stejle passager og frem for alt masser af store og små pillows, hvor vi fik en masse luft under skiene.

På ski i Silvretta Montafon

Lidt optagelser fra den ene dags skiløb i Montafon. Masser af pillows til slut.

En ensom fornemmelse

Som bonus var der næsten ikke andre freeridere. Jeg tror vi talte det til omkring 10 par brede ski, flere var der ikke. Så kan du lide; en skarp snowpark, masser af sne, udfordrende og sjovt terræn og et fåtal af freeridere? Så skal Montafon være din næste skidestination. Tilmed er det nemt at rejse til. Tag toget til Bludenz, uanset om du flyver til München eller Zürich er det lige i nærheden og herfra tager du lokalbanen ind i dalen. Det er super nemt.

Ski freeride

Christian Emil viser sine Armada ski frem. Foto: Iversenphotography.com

Fokus på det vigtige

Den lange dal er delt meget op, så et godt råd vil være at du skal være opmærksom på, hvor du bor. Vi boede i St. Gallenkirchen, som giver adgang til begge sider af dalen og er en hyggelig lille by. Skal skiløbet være i centrum og gør det ikke noget at du skal være opmærksom på bustider for at komme rundt, så er Silvretta Montafon et oplagt valg.

Freeskiing.dk kan kun anbefale Silvretta Montafon. Her til slut får du lidt flere billeder.

Jens peter på down rail

Jens Peter på downrailet. Foto: Michael Bach

freeride silvretta Montafon

Martin får luft under skiene inden en masse pillows. Foto: Iversenphotography.com

Trappe setup

Vissing på det skræmmende trappesetup. Foto: Michal Bach

freeride pillow

Jens Petter på toppen af en pillow. Foto: Iversenphotography.com