Sidste sæson stiftede Josefine sit bekendtskab med junior touren, hvor hun overraskende vandt i sin debut i østrigske Fieberbrunn. I årets første afdeling blev hun 2’er efter schweizeren Maud Besse fra Verbier.

Alle tre stop

Den 17-årige Josefine, er netop kommet på en eliteordning, på hende gymnasie, således at hun har mulighed for at deltage i alle tre europæiske afdelinger af junior tour’en. De to andre stop, vil foregå sideløbende med de professionelles Swatch Freeride World Tour by The North Face i Fieberbrunn og Verbier. Dermed kan juniorerne få en forsmag på livet som professionel freerider. 

Superfinale

Ligger Josefine i top 5 efter de første tre konkurrencer, vil hun være kvalificeret til superfinalen i Utah, USA. Her vil de fem bedste europæiske junior piger møde de fem bedste fra nordamerika. Det vil være freeride’ens svar på Junior VM. Med den flotte 2.-plads fra weekenden har hun lagt sig lunt i svinget til deltagelsen i superfinalen.

Anja Bolbjerg som er Josefine’s træner og Freeride World Tour pro-rider 2012 har følgende kommentarer til Josefine’s forberedelser:

“Vi kom til Chamonix med et rigtig godt udgangspunkt efter at have haft teknik camp på gletscher i efteråret med fokus på generel teknik på piste og pukkelpiste og en decideret freeride camp i Sankt Anton umiddelbart op til konkurrencen. Freeride er svært at træne til alene, da man skal ud off piste og finde klipper at droppe og træne stejle hang i svær sne osv.

Klippedrop ski

Foto: Anja Bolbjerg

I efteråret er der sjældent snebund nok til at det er forsvarligt, og der er mange øvrige sikkerhedsforanstaltninger, som skal være på plads, når man skal ud og udfordre terrænet på den måde. Man suser ikke bare lige selv ud og dropper en masse klipper – det er i hvert tilfælde en rigtig dårlig idé. Til konkurrencerne bruger vi 90 pct af krudtet på at studere konkurrence-facet, så vi ved nøjagtigt, hvor vi vil køre og overlader så lidt som muligt til tilfældigheder.”

Josefine siger selv om sit gennemløb:

“Jeg er godt tilfreds med mit løb. Bortset fra en redning jeg måtte lave da det kom bag på mig at sneen var meget skarret i en af landingerne. Jeg var nødt til at køre farten af i et sving der var så stort at jeg ikke nåede den 3. klippe i min linie. Til gengæld synes jeg det er fedt at der er lagt op til en god duel med Maud fra Verbier i de næste par konkurrencer. Jeg elsker hele spændingen med at læse bjergsiden og vælge den linie man vil køre og øve den i hovedet – og så selvfølgelig at prøve at køre linien så godt som overhovedet muligt!”

Junior Touren

Freeride Juniors gør meget ud at kommunikere at det ikke handler om at lægge hjernen og være dumdristig. Det handler om at kende sit niveau og også om at kende til de almindelige sikkerhedsregler udenfor pisten. Der bliver således holdt obligatoriske lavine-kurser i forbindelse med konkurrencerne og point-systemet sørger også for at det ikke kan betale sig at satse over evne til Freeride Juniors by Dakine.

Vi ønsker Josefine kæmpestort tillykke med den flotte placering og ønsker hende alt godt fremover!