Fra fjeldene strømmer utallige elve, der breder sig ud til fjorde. De spejlblanke fjorde står i stor kontrast til de majestætiske snebeklædte fjeldtinder, hvorfra udsigten tager pusten fra de modige få, der kommer helt derop. Så langt øjet rækker ses det glitrende vand mellem forrevne klipper, isede fjeldsider, hvor de tilfrosne vandfald funkler som diamanter i horisonten, og mørkgrønne dale med sparsomme tegn på civilisation.

Book din tur med De Brede Planker her

Randonee skiløb – i et majestætisk landskab

Det smukke landskab giver mulighed for et skieventyr ud over det sædvanlige. Randonee er en skiform, der kombinerer den store naturoplevelse ved langrend og adrenalinsuset ved offpiste skiløb. Randonee foregår i al sin enkelhed ved, at skiløberen selv ”bestiger” bjerget, hvorefter der stås ned i bedste offpiste stil.

sogndal-4

Nyd naturen

Opstigningen er en stor del af oplevelsen, for det er særligt her, man kan nyde Sognedals smukke natur. Det er også her, randonee  skiller sig ud fra andre skiformer, og for de endorfinlystne er der virkelig mulighed for et kick under opstigningen. Det er kun skiløberens egen form, der bestemmer farten herpå. For alle os andre er der mulighed for at tage turen i et roligt tempo, nyde motionen og de flotte omgivelser.

sogndal-2

For alle – både begyndere og eksperter

Efter endt opstigning afmonteres nogle skindene under skiene, der forhindrer skiløberen i at glide baglæns under opstigningen. Hernæst låses hælen fast og så fungerer skiene som almindelige alpinski. Sognedals alsidige terræn kan udfordre alle, fra begyndere til eksperter, både hvad angår opstigning og nedfart. Vores dygtige bjergguider sørger for at finde en rute, der passer til netop dig og dit temperament. Vi anbefaler dog, at alle deltagere bør have en vis erfaring med alpinskiløb.

sogndal-1

Udstyret, der bruges til randonee er en kombination mellem klassiske langrend ski og deciderede offpiste ski. Det rette udstyr gør opstigningen såvel som nedfarten til en sand leg.  Randonee er for alle, der kan lide en aktiv skiferie, hvor ikke kun adrenalinjunkierne tilgodeses.

Læs en komplet guide til randonnee skiløb her

Hotellet

”Fjærland fjordhotel” ligger ud til Sognefjorde. Hotellet ligger i en lille landsby, hvor de omkringliggende huse er bygget i traditionel norsk landstil. På hotellet serveres der hver aften en lækker fransk inspireret tre retters menu. De indbydende faciliteter lægger op til hygge og afslapning efter dagens fjeldeventyr. Aftenerne foregår med samvær ved kaminstederne, gåture, kortspil eller almindelig afslapning med en god bog. Fjærland Fjorhotel har den smukkeste terrasse, der er bygget, så den ligger ud til fjorden, og her kan gæsterne nyde varm kakao, specialøl, vin og meget mere.

sogndal-3

Hvem kan være med?

Randonee er for de fleste, dog kræves det, at du har en nogenlunde grundform, da du selv skal ”hike” til toppen af bjerget. Desuden anbefaler vi som tidligere nævnt, at du har en vis skierfaring. Det er en fordel, at du har prøvet at bevæge dig en smule uden for pisterne. Der er dog altid en erfaren skiguide med, som kender alle nedfarter, hvilket betyder, at han kan finde den helt rigtige rute til dig.

Læs mere om turen på De Brede Plankers hjemmeside

sogndal-5