Disclaimer: Denne artikel er skrevet af Earlyups.com. Men fandt den simpelthen så underholdende at jeg måtte oversætte og gengive den for jer. Earlyups skriver gode og dybe artikler om freestyle og freeride skiløb. Samtidigt samler de nettets bedste videoer. Så hvis du vil have dit daglige skiporno, kig forbi Earlyups.com.

Vi garanterer ikke for rådene, men det er et skridt på vejen. For ti år siden ville det at købe et HD kamera og redigeringssoftware koste langt mere end din opsparing. Nu til dag er kameraer billige, enhver computer kan redigere og post produktionssoftware er nemt at finde. På ethvert skiområde, stort som småt, er det svært at undgå at lægge mærke til de mange hjelmkameraer, som kører rundt over det hele.

Du behøver ikke være pro

Vi ser uden tvivl mere ikke-pro skimateriale nu, end nogensinde før. Hver eneste dag bliver der uploaded hundredvis af skirelaterede videoer på Vimeo og Youtube. Helt ærligt, så er størstedelen noget værre lort. Og det er træls! Vi ved godt at alle ikke går lige så stort som Julian Carr eller er lige så kontrolleret og stilet som Eric Hjorleifson, men det betyder ikke at du ikke kan producere noget kvalitetsmateriale.

POV Hjorleifson

Screenshot fra Hoji’s POV video

Lav noget ordentligt!

For at gennemgå det hurtigt. Hvis du alligevel vil bruge dine hårdttjente penge på et kamera, irritere dine venner grænseløst ved konstant at spørge “er det tændt?”, “optager den nu?” og sidde foran computeren i et utal af timer, så kan du lige så vel lave noget godt. Gør du det, behøver du heller ikke bruge undskyldningen, “Det er bare et råt edit”, hver gang du viser det frem til vennerne og pigerne.

POV Edit - Final cut

Pointen er, vi vil gerne poste de fedeste skivideoer og vi ser en masse cool videoer, som bare lige mangler det sidste. Forhåbentligt kan disse tips, sikre at vi kommer til at lide under RCOS (Rad Content Overload Syndrome). Plus, alle pigerne vil elske at se din video på Earlyups. Du får din video på der, og pigerne vil komme rendende. GARANTERET!

Sådan laver du et video edit som IKKE stinker:

1. Hold det kort: Som kultur bliver vi mere og mere ADD ramte. Langt størstedelen vil ikke se mere end 1 minut af nogen skivideoer, medmindre det er i deres yndlings skiområde, involvolverer nøgenhed og/eller at seeren er i familie med kreatøren af videoen (og selv de krummer tæer og venter på at smerten og videoen er overstået). Vi anbefaler 1-2 minutter for de fleste videoer. Vi lover dig at der ikke findes Ritalin nok i verden til at holde nogen underholdt i et 10+ minutters POV edit. La’ vær med at prøve.

2. Fortæl en historie: Vi elsker historier. Forskellen mellem et edit og en film er lige præcist det. En historie. Brug videoen til at fortælle en. Hvis du vil holde publikum underholdt i længere i to minutter, så er det måden at gøre det på. Som eksempel, se webisodes som Line Traveling Circus eller Roner Vision. Langt det meste af underholdningen, sker i tiden omkring at du laver noget vildt, ikke det vilde i sig selv. Tror du ikke på mig, så tro på skilegenden Glen Plake.

3. Film meget/alting: Som følge af rådet ovenover, skal kameraet være TÆNDT. Det er den eneste måde fortælle en historie. Og ja, det kan være pinligt og folk vil sikkert pege og grine. Haters gonna hate. Potatoes gotta potato.

haters gonna hate4. Hold kameraet stille: The Blair Witch Project skulle have været stoppet. Og det var skudt på et Super 8. HD kameraer får alt til at se fantastisk ud. Det får også enhver fejl til at ligne lort. Er optagelsen ikke rolig, kan du lige så godt smide det i papirkurven.

Pro tip: Sæt et stykke Gorilla Tape henover dit kamera. Så bliver det holdt helt stille.

5. Skru lidt ned: Vi kan godt li’ vores ører. Det kan du forhåbentligt også. Når du redigerer, skru ned for lyden. Husk at kigge på din mixer. Hvis din Skrillex sang for det meste er i det røde, så er det for højt. Vi er ikke dine naboer, men ærligt talt, så er der ikke noget så afskræmmende, som når en seer får høretelefonerne blæst af på arbejde, når vedkommende prøver at få sit skifix i en kaffepause. Det er altid bedre at få dem til at skrue op for dubsteppen end at sige “AAAVVV” når de skal se dit edit.

6. Klipning: Klip i forhold til musikken og klip med et formål du redigerer dit ski edit. Vis kun det bedste. Opmærksomhed på detaljen! Mens vi er ved emnet klipning, 1999 har ringet og vil have crossfades tilbage.

Hint: Lav aldrig en langsom crossfade. ALDRIG.

7. Logoer: Er du virkeligt sponsoreret? Hvis du er, reklamer gerne, men gør det hurtigt og smagfuldt. Hvis ikke, så gør vi grin med dig når du viser videoen til pigerne. De vil pege og grine. Du vil dø som jomfru. Less is more, altid.

8. Musik: Indrømmet, at vælge musik er den sjoveste (og som oftest ulovlige) del af at redigere dit edit. Vi ved godt at du sandsynligvis vil vælge et over-blogged remix, som du ikke har rettigheder til og ligge det ind i dit edit. Chancen for at dine venner, kæreste og/eller mor vil melde dig til myndighederne, er ikke-eksisterende. Men lad den overdrevne dramatiske musik blive derhjemme. Vi er ikke Russel Crowe på vej ind i arenaen i Gladiator eller Mel Gibson igang med at smadre nogle tåber i Braveheart. Vi glider på sne! Ha’ det sjovt med det, men gør det ikke til noget som får os til at overveje, om du er ironisk eller virkeligt tosset.

Done it

Du er lige ved at være færdig!

9. Effekter: Final Cut har hundredevis af effekter. Vi anbefaler at du bruger ingen af dem. Hvis du bruger dem, vil vi gerne sætte vores penge på at dit edit, mere vil ligne noget du har lavet til et 10. klasse projekt eller en dårlig hip hop video fra 80’erne.*

*To ting, først og fremmest, så findes der ikke nogle dårlige hip hop videoer fra 80’erne. For det andet, der er faktisk mange rigtigt cool effekter i FCP. Men som oftest, vil du bare få dig selv i problemer. “Transition” effekter er dumme og de rigtigt god passer som oftest ikke til POV eller handicam. Stol på os og lad effekterne være op de professionelle.