En lavine henover Khumbu Icefall ramte i fredags op mod 50 bjergbestigere, langt størstedelen var lokale sherpaer, som var igang med at forberede hovedruten via “The South Col” op til toppen af Mt. Everest.

Ruten bliver forberedt med reb, stiger, telte, forsyninger og alt andet som de mange udenlandske bjergbestigere har brug for på deres vej mod toppen. Der var omkring 334 udenlandske bjergbestigere på vej mod Mt. Everest basecamp med håb om at nå toppen.

Mt everest lavine

En overlevende bliver reddet. Foto: Prakash Methema/AFP/Getty Images

Lukkes bjerget?

Der er begyndt at florere historier om at bjerget bliver lukket for denne klatresæson, men chancen for at det sker er sandsynligvis ikke særligt stor. Nepal er et fattigt land og de mange klatretilladelser er en stor del af både den lokale og nationale økonomi. Et utal af familier er afhængige af den indtægt 2 måneders arbejde på Mt. Everest giver.

Video af lavinen

Se billeder af den uhyggelige og store lavine, som er skyld i den største ulykke nogensinde på Mt. Everest.

Ikke meget håb for de savnede

På et bjerg som Mt. Everest betyder det at være forsvundet i tre dage at døden sandsynligvis er indtruffet. Vi sender vores bedste tanker til de pårørerende og de overlevende på Mt. Everest. Det er en svær tid, hvor de har brug for al den støtte de kan få.