Kl. 17.00: Folk er samlet til Riders meeting efter en god dag på ski. Der har været overskyet, men sneen er rimelig god. Så når sigtbarheden kommer, er Freeride DM facet klar til at blive revet rundt.

Kl. 17.18: Riders meeting skulle have været i gang kl. 17.00, men folk har haft travlt med at høre historier fra sæsonen der er gået, så først nu har danmarks bedst klædte skiløber, Tobias Hansen, grebet mikrofonen og introducerer os til årets Freeride DM.

Freeride DM Riders
Tobias Hansen introducerer os til Kaktus

Kl. 17.20: Vejrudsigten ser god ud og som planlagt er der kvalifikation tirsdag og finale torsdag. Forhåbentligt med masser af nysne.

Kl. 17.22: Sponsorerne bliver præsenteret. Lars Anton og Hot N’ Sweet bliver fremhævet som den vigtigste sponsor. Tak Lars Anton!

Kl. 17.25: Alle riders skal overtale familie og venner til at kigge forbi Tignes. Der vil være masser af præmier, bl.a. fra GoPro og De Brede Planker!

Kl. 17.26: Facet er det samme som de foregående år. Vi har kigget på det tidligere i dag. Der er meget mere sne end tidligere, hvilket også betyder at der er mange flere muligheder for at droppe og køre gode linier. Det er IKKE lovligt at gå op til startområdet.

Freeride DM riders meeting
Sidste års Sickbird, Christian Fløjgaard, følger koncentreret med

Kl. 17.27: Alle skåler i Hot N’ Sweet. Stemningen er allerede på vej op til aftenens fest.

Kl. 17.28: Kyed sejler allerede. Freelounge går stort. Tobias Hansen introducerer reglerne til Freeride DM. Linievalg er det vigtigste. Kontrol er det næstvigtigste. Mister man ski eller stav i et styrt får man nul point. Der bliver ikke givet noget wildcard. Der vil være plads til at backslappe og miste kontrollen lidt. Der skal være plads til at satse.

Kl. 17.30: Tobias Hansen ser stadig godt ud. Han introducerer os til flow, aggresivitet og teknik som en del af bedømmelsen. Pointsystemet er forblevet det samme. Dvs. at man tager halvdelen af sine point fra kvalifikationen og får dem med videre i finalen. De ved ikke hvor mange der går videre til finalen, men ca. 25 herrer og 10-15 kvinder.

17.32: Bliver konkurrencen aflyst midtvejs, så bliver konkurrencen afgjort mellem dem som har kørt facet. Der vil være bipper tjek ved startområdet og det er obligatorisk at have skihjelm, rygskjold, lavinebipper, skovl og sonde.

17.34: Du skal være medlem af en skiklub for at kunne være med til Helly Hansen Freeride DM.

17.36: Start nummer 2 bliver i hvert fald ikke åbnet til kvalifikationen.

17.38: Riders Meeting er slut og der er åbent for tilmeldingen.

Freeride DM saloon bar
Freeride DM er som altid i Saloon Bar