Åbning i Sportgastein

Efter at have hørt utallige historier og fået mange opfordringer til at besøge området lykkedes det endelig at kigge forbi Sportgastein og prøve den meget roste og omtalte nordside med masser af pudder sidst i november.

Bad Gastein åbnede grundet stort snefald og lave temperaturer i november måned allerede deres lifter den 29. november med super early season sneforhold. Basen var god og ganske dyb efter tidspunktet. Ramte nærmest ingen sten, hvilket ellers er et klassisk move på enhver åbningsdag.

Mere info om Bad Gastein

Hvis du vil vide mere om Bad Gastein, så kan du læse alt hvad du behøver at vide om Bad Gastein på Gasteins officielle hjemmeside

Alle fotos er taget af Thomas Jensen. Mange tak for det!

lift Bad Gastein

Glade drenge på sæsonens første dag

Powder8 pre-season

Jeg mødtes om morgenen med Thomas og Sebastian, som udover at være lokalkendte i Bad Gastein, også er partners in crime i danmarks skiklub udenfor pisterne, Powder8 skiklub. Så alt hvad jeg skulle gøre, var egentlig bare at holde mig på skiene og følge efter dagens guider. Det første lykkedes ikke altid lige godt, men underholdende var det. Balancen mangler stadig det sidste, men den læres bedst gennem nogle gode styrt.

powder Gastein

Man skal passe på sten i early season

Bad Gasteins suveræne træskiløb

Den meget omtalte nordside viste sig at være blevet godt og grundigt bollet af vinden, så sneen de fleste steder mest af alt mindede om fastfrosne bølger. Ikke den mest interessante sne, men uden tvivl udfordrende. Det hele ændrer sig dog da vi kommer ned i sneen, hvor vi ryger ned i det, som jeg kender Bad Gastein bedst for: Åbne skovområder med et væld af mini features og pillows.

Bad Gastein offpiste

Bad Gasteins ta-selv-bord af pillows

Mange og lange runs

Selvom basen er utroligt god efter tidspunktet, var skiløbet oppe i det alpine fortsat lidt oppe på tå og i kontrol med farten. Sten og klipper lurede rundt omkring. Nede mellem træerne kunne vi dog give det fuld gas mellem træer, buske og små klipper. Det var helt fantastisk, havde lidt glemt hvor mange og hvor lange ture man kan få i skiområderne udenfor gletscherne.

Offpiste Gastein

Smil og glade dage inden vi dropper ind

Skisæsonen blev skudt i gang med et brag!

Video

Skiing with Angie er Thomas Jensens underholdende recap af dagene i Bad Gastein. Masser af action, endnu flere gode vibes, pudder og pillows

Schlossalms godter

På andendagen åbnede en større del af skiområdet, så vi kørte derfor direkte til Schlossalm, hvor der var fire lifter åbne, som gav adgang til et væld af skov skiløb.

Bad Gastein powder

Urørt pudder mellem store klipper i Sportgastein

Den gode sne gemte sig lidt

Første run ramte vi forfærdelig sne mellem et væld af buske. Længere nede i terrænet var det stadig tydeligt at vi var i november. Den dårlige første tur, gav os bange anelser for resten af dagen, men da vi først kommer mere over på nord- og vestvendte bjergsider var humøret igen helt i top. Pudderen var blød, ingen andre freeridere og der var masser af sne. Så vi brugte hele dagen på at charge gennem små buske, ”passe på” jungwald og lave helikoptere udover pillows og klipper.

offpiste gastein colouir

Jonas på vej ned igennem en af de mere udfordrende colouirs i Gastein

Colouirs, pudder og store lavinehegn i Sportgastein

I BG og de tilhørende områder er der masser af muligheder for at tage på eventyr. Den ene tur hikede vi i 10-15 min op af en bjergside, som er komplet synlig fra liften og fik en frisk 600 m vertikal colouir, hvor der kun var et spor i. Man kan vel nærmest ikke starte dagen bedre! Der er ingen konkurrence om pudderen.

BG styrer

Ooh yeah – Bad Gastein er godkendt!

Årets bedste linie

Den tidligere omtalte nordside i Sportgastein gemmer på masser af godter henover den store bjergside. Vi krydsede henover hele det velkendte face, for at finde en colouir, som kan spottes fra byen. Efter lidt søgen og nervøse sving over en masse klipper fandt vi indgangen til den supersmalle colouir som kun var et par meter bred hele vejen ned. Årets so far bedste linie, som jeg var så heldig at få first tracks ned igennem. Troede virkeligt ikke at BG gemte sådan nogle linier. Positivt overrasket!

Colouir Bad Gastein

Screenshot fra starten af colouiren

Det sidste af dagens projekter blev en omgang lavinehegn og pillowland med områder, hvor der var mere end en halv meter tør pudder. Det er absolut noget af det nærmeste man kan komme på paradis.

Endnu en projektdag

Thomas og Sebastian havde flere projekter i baghovedet, som vi kunne kaste os over, så der var nok at tage fat i. Midt på Schlossalm står der et meget prominent kors på toppen af en stor linie, som fører direkte tilbage til skiområdet. Der skulle vi naturligvis på toppen.

BG på toppen

På toppen har man det altid godt

Det lykkedes også, selvom det til tider involverede lidt krævende og spændende klatring henover masser af klipper og sne. Men når man står på toppen, kigger ned over det friske run, kigger udover skiområdet og på turisterne, men ikke kan høre andet end en svag piben for øren, så er det al klatringen værd.

Bad gastein klatring

Det kan sagtens være udfordrende at komme til toppen

Recap

Hele weekenden fandt vi friske spor, god sne og sjove features overalt i Bad Gastein. Det var imponerende, hvordan det fortsat kunne lade sig gøre, mere end en uge efter sidste snefald. Men jeg klager ikke og det er helt sikkert ikke mit sidste besøg i Bad Gastein.

smil og glade dage i Bad Gastein

Smil og glade dage i Bad Gastein

Sådan kommer du til Bad Gastein

Jeg vil anbefale at køre i bil til Bad Gastein. Det er skidehamrende nemt og det tager ikke mere end 12-14 timer afhængigt af hvor du bor og hvor hurtigt du kører på Autobahn. Først kører du mod München og derefter kører du retning Salzburg og så kommer du nærmest lige forbi. Nemmere bliver det ikke.

Hvis ikke du har egen bil, kan du flyve direkte til Salzburg fra Kastrup Lufthavn eller hoppe på en af de utallige busser som hver uge i vinterhalvåret kører fra Danmark med retning Bad Gastein.

Hvor kan du bo i Bad Gastein?

Der findes masser af steder du kan bo i Bad Gastein. Både dyrt og billigt, alt efter hvad du ønsker. Men jeg vil anbefale dig at samle nogle gode venner og bo i en lejlighed hos Alpeferie.dk. Lejligheden ligger i ro og mag lidt udenfor Bad Gastein, men fortsat tæt på indkøb og bylivet. Perfekt til en uge i selskab med gode venner og familie. Og når ja, så er det pool.

Bad Gastein pudder

Road to Tignes. Sebastian udover klipper i Sportgastein

Har du forresten læst vores interview med Sebastian, som dropper klipper herover, i Tirsdagens Talenter? Hvis ikke, så er det klart et kig værd!