Sidste sæson ledte jeg desperat efter en måde at komme til alperne på, uden at blive røvet for penge. Jeg havde stort set undersøgt alt form for transport til St. Anton, jeg havde ringet rundt til samtlige rejseselskaber for at høre hvad de kun tilbyde af billig transport. Der var utrolig mange tilbud, men ikke nogen tilbud til under 1000 kr. Efter at have søgt i et par dage, fik jeg et hint fra en ven der tidligere havde rejst med tog til alperne. Det var igennem en tysk hjemmeside: www.bahn.de. Her fandt vi en rejse til St. Anton for 340 kroner, hvilket svarer til DSB’s indenrigsrejser .Vi var lidt bange for at det ikke ville fungere, men efter en uge stod vi med billetterne i hånden på Flensborg banegård, klar til at tage afsted til paradis. Efter 14 timer med to skift i München og Wörgl stod vi på St. Anton banegård.

Det har aldrig været nemmere

At rejse med tog til alperne er ikke noget nyt, det har man stort set altid kunne. Men mange har alligevel valgt at overse muligheden og har i stedet for valgt at rejse med bus, bil og fly. Det har tidligere været både tidskrævene og dyrt at bestille en togbillet fra København til Alperne. Men med lidt hjælp fra internettet og konkurrencen med flyrejser, er det nu blevet mere nemt og bekvemt at rejse med international togtrafik. Du har nu mulighed for at skræddersyg din rejse efter behov. Der er utrolig mange fordele ved at tage toget ned til Alperne. Du har mulighed for at bringe så meget baggage du lyster, samt at du kan sove stort set hele vejen derned.

Man ligger måske en smule sammenbøjet, men det er langt bedre end at sidde i bussen

Find togrejsen der passer til dine behov

Der er flere muligheder for togrejser til alperne, nogle er dyrere end andre. Du kan vælge at tage med skiekspressen.dk og få en utrolig nem og enkel rejse, det koster selvfølgelig også derefter. Vi valgte at bruge Tysklands rejseplan til at komme ned til alperne, dette er langt billigere, men det kræver flere skift og derfor mere besvær. Den løsning vi valgte er ikke noget jeg vil anbefale til familier, men det er helt perfekt til en gruppe unge mennesker, som bare ønsker at komme ned i sneparadiset og give den gas på pisten og til afterski. Du kan finde rejser på www.bahn.de året rundt til priser mellem 250-1000 kr for en enkelt billet, det tager cirka samme tid som skiekspressen.

Få hjælp af en der kan lidt tysk, og få bestilt billetterne med det samme. Billedet ovenfor er et screenshot fra www.bahn.de, der fungerer på samme måde som rejseplanen.dk

Alt i alt er toget et super godt alternativ

Samlet set er toget et super godt alternativ til flyrejser, bus og bil. Bare sørg for at uploade film, husk en god bog og en røv der ikke bukker under for ømhed. Du så kan du med god samvittighed læne dig tilbage i sædet og tænke på at du gør en god gerning ved at rejse mere klimavenlig, og måske gøre din del for at der vil være sne i bjergene til den dag vi bliver gamle. Der er mange gode grunde til at tage toget til alperne.

Links:

www.bahn.de