Trysil offpiste

Trysil offpiste

Trysil er Norges største -, og netop kåret til Norges bedste, -alpinanlæg. Det kan der diskuteres meget frem og tilbage om. Men det er uden tvivl et glimrende skiferiemål for familierne og Trysil offpiste er slet ikke ringe endda.

Der er mange steder i Norge som har mere oplagte freeride muligheder. Fælles for disse er det dog at de er langt mere vanskeligt tilgængelige og man typisk skal gå toptur (randonee) for at komme til de eventyrelige muligheder i dette smukke lang mod nord. Trysil har måske ikke vestlandets dramatiske fjelde eller samme mængde nedbør, til gengæld ligger der ganske udemærkede freeride muligheder lige udenfor pisterne på højfjeldet.

Og er vejret med dig er der osse et par pudder-perler gemt lidt væk i skoven.

Oversigt

Her er en lille oversigt over de bedste områder. De fleste er ret oplagt og ligetil. Det kan være fordelagtigt at smide skiene på skulderen og hike lidt et par af stederne, men det meste er tilgængeligt ved hjælp af en kort travers.

Trysil offpiste

#1-4 kræver ikke den store forklaring.

#5 Gøres i selskab med lokal kendte. Kort travers ud i skoven. Det kan være svært at finde ud af præcis hvor man skal gå hen. Der er 2 gode hang i stejlt terræn, som er perfekte ved et større dump. OBS du ender midt i ingenting, så tag nummeret til taxa med eller prøv lykken med tommelen.

Og husk at selvom det er Norge, er det stadig nødvendigt at tænke sig om i forhold til skredfare. Læs mere om lavineudstyr her

Har oplevet både sprængning af laviner og naturlige skred vest for Skihytta området (3), så pas på jer selv.

Leave a Reply

Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.