Oakley har endnu en gang overgået sig selv; En nyere og bedre model af Oakley Airwave er nu præsenteret. Nemlig Oakley Airwave 1.5. Det er begrænset hvor meget Airwave 1.5 overgår Airwave – dog er der en ny WI-FI funktion i 1.5. Den nye goggle koster 6100 danske kroner, hvilket er cirka 500 kroner dyrere end da den første Oakley Airwave kom på markedet.

Oakley airwave 1.5
Oakley Airwave 1.5, som er den mest avancerede goggle på markedet.

For de helt nye på emnet

Oakley Airwave er en skibrille, der er blevet taget til ‘det næste niveau’. Sammen har Recon og Oakley fremstillet denne google. Man har taget skærmen fra Recon produktet og sat den ind i en Oakley goggle. Umiddelbart vil man nok tænke, hvordan dælen man kan få en stor nok skærm ind i en skibrille. Det er fordi, at den lille skærm er så tæt placeret på dit højre øje, at det føles og ser ud som en 14-tommers skærm. Så størrelsen er slet ikke problemet. Nu kommer det vilde så: I denne skærm findes hvad man vil kalde fantastiske funktioner. Dem kan du læse meget mere om i det følgende afsnit

Video

Funktionerne i Oakley Airwave 1.5

  • Speed – med denne funktion kan du se din hastighed i skærmen.
  • Jump Analytics – denne funktion giver dig mulighed for at se forskellige statistikker og målinger over dit hop. Der vises blandt andet, hvor længe du er i luften, og hvor langt du hopper.
  • Vertical – Du kan se hvor højt oppe du befinder dig, og hvor tæt du nærmer dig dalen.
  • Temperature – En temperaturmåler er indbygget, så du kan se, hvor koldt der er.
  • Navigation – Find et sted eller udpeg en rute og få vejledning i skibrillen.
  • “Buddy tracking” – Med den tilhørende iPhone app kan du, hvis dine venner også har downloadet app’en, se hvor de befinder sig på bjerget.
  • Smartphone Connectivity – Med denne funktion kan du se de opkald og beskeder du modtager på din iPhone, og du kan samtidig også kontrollere din musik derfra. Det kører over Bluetooth.
  • Social : Findes på www.oakley.com/Airwave , den eksklusive Oakley Airwave Sne App tilbyder vidtrækkende muligheder for at udforske og dele resultater socialt. Man kan dele sine resultater, sin maksimumfart, sine ruter, billeder og meget mere på app’en.
  • Switchlock technology – Switchlock gør det ekstremt let for dig at skifte linser i brillen. Det er en simpel klikfunktion, hvor du bare åbner en split oven på brillen, så klikker linsen sig ud.
  • Improved Batterylife – Batteriets levetid er blevet markant forbedret.

Fjernbetjeningen

remote
Fjernbetjening til Oakley Airwave 1.5

Oakley Airwave 1.5 er kontrolleret af et armbånd fungerende som fjernbetjening. Det er egentlig meget simpelt. Der er fem knapper: fire piletaster til at manøvrere mellem menuerne og en ’tilbage-knap’. Som skrevet, så er den koblet til brillen med bluetooth. I modsætning til brillen er levetiden på armbåndet utrolig godt. Jeg har haft brillerne en vinter nu, og jeg har ikke ladet armbåndet op en eneste gang.

Fordele

Det er naturligvis en kæmpe fordel, at Oakley Airwave 1.5 er så avanceret og kan vise stort set alt. Det er også en stor fordel at linsen, der følger med, er så god. Alle fordelene er jo funktionerne i brillen, det er jo et vidunder af en skibrille. Udover alt det, så giver den credit på afterskibaren og generelt bare blandt skientusiaster.

Ulemper

En ulempe ved denne Oakley Airwave 1.5 kan være, at den er så stor. Den kan virke meget stor på nogle ansigter. Så er batteriets levetid også en ulempe. Det varierer naturligvis meget efter, om du skifter meget i imellem funktionerne, men benytter du dig meget af de forskellige funktioner i brillen, så holder den ikke fra 8:00 til 16:30. En lille note og skrive bag øret er, at man bliver nødt til at have en iPhone 4S eller nyere for at kunne benytte brillen med sin smartphone.

Afslutning

Så alt i alt kan man sige, at dette er en fantastisk skibrille – men er den fantastisk nok i forhold til prisen? Det er noget man skal gøre op med sig selv. Hvis man er en stor fan af ski gadgets, så er dette jo brillen for dig.

Interesseret i Oakley Airwave 1.5? Så kan du kontakte Blacksnow.dk på mail@blacksnow2.dk