Vores hovedindgang til de fleste af hiketurene har været Maroikopf, som nemt kan nås fra toppen af Albonagratbahn. Det er en kortere tur, som dog får pulsen op. Herfra er der mulighed for tage mange forskellige ruter ud i terrænet. Offpisten omkring Stuben holder first tracks i uger efter sidste snefald. Vi formåede at finde masser af first tracks i, nogle steder med god sne og andre gange mere sketchy sne.

Stuben hike

Det første hike vi lavede var et kort lille tur til den ridgeline som ligger på skiers højre på hovedruten til Langen. Her skiede vi ned på det face, som ligger i retning mod Stuben. Det var et rigtigt fedt, men kort run. Det var gode forhold, med lækker sne og godt vejr. Efter at have kørt et smalt chute, åbnede terrænet op og der var masser af muligheder for at droppe klipper og ramme nogle naturlige hits. En rigtigt god skitur i perfekt vejr.

Kaltenberg, st.anton, offpiste, hike, touring

Fotograf: Jens Pehrsson

Det næste var et længere hike til den modsatte ridgeline. Den rute jeg havde forventet at tage, var ikke mulig. Så i stedet for en vandretur, fik vi endnu en randonné tur. Denne var dog også af kortere varighed. Efterfølgende fik vi et rigtigt run. Jeg valgte turen ned igennem en dal. Dette gjorde linien teknisk sværere, men super lækker. Sneen var super god og linien udfordrende, i slutningen åbnede linien op og jeg kunne få mere fart på.

Kaltenberg – Første lange randonné tur

En morgen havde mig og Jens Kuhr ikke andre planer end at vi ville hike. I bussen stødte vi ind i Jens Pehrsson, som har lavet point of view videoen. Han havde en god idé til en længere randonné tur og vi var på. Det var et randonné hike til toppen af Kaltenberg. En 5 km langt randonné tur og en 10 km lang nedfart.

Kaltenberg randonné oplevelsen

På toppen af Maroikopf møder vi 3 amerikanere som gerne vil med til Kaltenberg. Så vi begiver os afsted. Det viser sig at de 3 er meget erfarne skiløbere. En af dem har vundet World Telemark Extreme Freeskiing Championship sidst i 90’erne. Samtidigt skrev de artikler for et mindre skimagasin hjemme i USA. Den ene var utroligt god og erfaren indenfor randonné og tog hurtigt føringen, så vi havde noget at sigte efter. Det var uden tvivl mit længste randonné nogensinde, omkring kl. 10 starter vi og kl. 14.30 står vi på toppen af Kaltenberg. Det var hårdt, men en stor oplevelse.

St. Anton, hike, kaltenberg, offpiste, touring

Fotograf: Jens Pehrsson

Nedfarten fra Kaltenberg

Nedfarten var en blandet fornøjelse. Den første halvdel var interessant. Det første stykke var forårssne, godt varmet op af solen, det næste var god pudder og til sidst kom hardpack og is. Slutningen var en transportrute ned. Det er sjovt at have en nedfart, hvor sneforholdene ændrer sig som man kører. Det giver en lækker big mountain følelse. Dagen var en fed oplevelse, ikke noget man skal gøre, hver dag. Nedfarten var ikke verdensbedste, så hiket skal ses som en del af oplevelsen. Så lange randonné ture er helt sikkert noget jeg vil gøre mere i. St. Antons offpiste åbner for mange flere muligheder med randonné.