Endnu engang har folkene bag Red Bull Cold Rush samlet et hold af verdens bedste backcountry freestylere, som skulle konkurrere i tre forskellige discipliner på tre dage; Big Mountain, Slopestyle og Cliff’s. Desværre udviklede det sig således at sneen, som i store dele af amerika, var mere end sketchy. Det betød at en stor del af Big Mountain facet, blev fjernet af en lavine og at Cliff dagen måtte aflyses. De mange skiere gav den alligevel fuld gas med masser af tricks, både fra naturlige features og fra de til formålet byggede kickers i slopestyle konkurrencen.

Big Mountain

Som nævnt tidligere, forsvandt en stor del af Big Mountain facet grundet en lavine. Efter at have sikret sig at resten af facet kunne køres sikkert, fik atleterne grønt lyst til at vise hvad de kunne. Det blev til et stort show af tricks, store klipper og høj fart. På herresiden vandt Dash Longe foran Dane Tudor og Andy Mahre, mens Rachael Burks tog sig af førstepladen foran Lexi Dupont og Michelle Parker.

Collin Collins Red Bull cold rush

Collin Collins smider en Rodeo 5. Foto: Red Bull Media House

Al action fra Red Bull Cold Rush 2012 – Big Mountain dagen kan se ved at følge linket HER.

Slopestyle

Til slopestyle konkurrencen havde Pep Fujas bygget en masse fede features på et stort face. Bl.a. et jernbane inspireret rail og nogle store kickers. Der var ikke så mange som klarede at stompe deres gennemløb helt clean. Af dem som gjorde var Dane Tudors run det bedste. Med 720 tail og switch 5 viste Dane Tudor at han var en fortjent vinder af slopestyle. Pep Fujas og Wiley Miller kom ind på de følgende pladser. På kvindesiden tog Rachael Burks sig endnu engang af sejren. Med dagens klart største backflip, var det en fortjent sejr. Jackie Paaso og Anna Segal fyldte podiummet ud.

Sean Pettit Red bull cold rush

Sean Pettit sender dagens største Switch 5. Foto: Red Bull Media House

Al action fra Red Bull Cold Rush 2012 – Slopestyle kan se ved at følge linket HER.

Samlet vindere

Ikke overraskende blev de samlede af vindere af Red Bull Cold Rush 2012 – Dane Tudor og Rachael Burks.